Putovanje kroz istoriju, kulturu i umetnost Jugoistočne Azije 1Biblioteka grada Beograda Foto: Bojan Cvejić

Prvo predavanje u okviru multimedijalnog ciklusa „Putovanje kroz istoriju, kulturu i umetnost Jugoistočne Azije“ biće održano 1. februara u 19 sati u Biblioteci grada Beograda.

 Mudra teatar – Centar za pozorišna istraživanja i Bidadari indonežanski plesni studio odlučili su da ciklus započnu pričom o istoriji, religiji, izvođačkim umetnostima i kulturi Balija. Predavačica je Ivana Ašković, stručnjakinja za pozorište jugoistočne Azije, umetnička direktorka Mudra teatra i plesnog studija Bidadari, koji će tom prilikom izvesti tradicionalni balinežanski ples.

Narednih meseci biće organizovana predavanja, izložbe i performansi kroz koje će Mudra teatar predstaviti brojne uzbudljive kulture jugoistočne Azije. Predavanja će prevashodno biti usmerena na predstavljanje opšte istorije, sistema verovanja, mitologije i ritualnih praksi, vizuelnih i izvođačkih umetnosti i literature, ali i na druge aspekte kultura i društava jugoistočne Azije. Sva predavanja će biti održana u Biblioteci grada Beograda, čitaonica Fonda umetnosti, sa početkom u 19 sati.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari