Radojičić: Beograd regionalni centar pozorišne scene, u ovoj godini velika ulaganja 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas Pozorište na Terazijama, te ovom prilikom istakao važnost pozorišta za kulturni život Beograda i najavio značajna ulaganja Grada Beograda u oblasti kulture i pozorišne umetnosti, a
prevashodno u rekonstrukciju Omladinskog pozorišta „Dadov”.

– Danas se nalazim u jednom od najsavremenijih pozorišta kod nas, u Pozorištu na Terazijama, koje predstavlja sinonim za mjuzikl ne samo u Beogradu već i u celoj zemlji i regionu. Reč je o istinski jedinstvenom pozorištu i posebno mi je zadovoljstvo što su na sceni ovog pozorišta, osim čuvenih brodvejskih hitova, poput „Čikaga”, „Neki to vole vruće”, „Kabarea”, „Briljantina”, i domaći mjuzikli. Da bi jedan grad bio metropola, on mora imati svoj „Music Hall”, a to je za nas Pozorište na Terazijama. U ovo pozorište je 2019. godine uloženo više od 210 miliona dinara iz budžetskih sredstava Grada Beograda, a 2021. preko 230 miliona dinara. Pozorište ima i sopstvena sredstva koja obezbeđuje prodajom karata. Tako je beogradskoj publici, ali i svima koji posete naš glavni grad omogućeno da vide vrlo specifičan i interesantan repertoar – istakao je gradonačelnik Radojičić.

Kako se navodi u saopštenju, gradonačelnik je dodao da je pozorište osnovano 1949. godine i da ima dugu tradiciju, te da je 2005. godine urađena njegova rekonstrukcija, najavivši i veliku rekonstrukciju Omladinskog pozorišta „Dadov”.

– Jedan od najvažnijih i najaktuelnijih projekata Grada Beograda kada je reč o pozorištima jeste rekonstrukcija Omladinskog pozorišta „Dadov”. Vrednost ove investicije je više od 170 miliona dinara i planiramo da izdvojimo još 70 miliona za opremu. Inače, u prošloj godini je Grad Beograd izdvojio 3,5 milijardi dinara za kulturu, a od toga je 1,5 milijardi izdvojeno za pozorišta. Pozorište „Dadov” je takođe veoma važno budući da je reč o pozorištu koje već decenijama utiče na kreativnost i razvoj glumačkog talenta mladih – naglasio je gradonačelnik Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari