Rajko Petrov Nogo ovogodišnji laureat nagrade „Lazar Vučković“ 1Foto: Printscreen/ Youtube

Ovogodišni dobitnik pesničke nagrade „Lazar Vučković“ je književnik Rajko Petrov Nogo, kome je priznanje uručeno na večerašnjoj svečanosti u Domu kulture u Gračanici, navodi se u saopštenju dostavljenom dopisništvu Danasa u Vranju.

Odbor Matice srpske, sutra će u Prizrenu održati književno veče na kome će svoj pesnički opus predstaviti akademik Matija Bećković. On će predstaviti knjigu „Kosovo najskuplja reč“, na književnoj večeri koja će biti održana u četvratak od 19 sati u Bogosloviji „Svetog Kirila i Metodija“ u Prizrenu.

O Bećkovićevoj poeziji govoriće profesor dr Jovan Delić, kao i profesor dr Aleksandar Milanović,a svoj nastup imaće i etno grupa „Božurovi careva grada“ iz Kruševca kao i učenici bogoslovije iz Prizrena.

Za 12. oktobar najavljeno je književni nastup Matije Bećkovića u Velikoj Hoči, kao i pesnika Ratka Popovića, a u programu će učestovati više folklornih i etno grupa sa Kosova, i iz Vranja.

Istovremeno biće promovisana i knjiga „Antologija lirike Kosova i Metohije“, koju je priredio Vladimir Bovan. O knjizi će govoriti Mirjana zakić, Branko Zlatković, Valentina Putilić i Tatjana Kostić.

Na književnim susretima sa djacima u osnovnim školama pesnici iz Beograda kako je najavljeno boraviće u Osojanu, selu Banja i Kosovskoj Mitrovici.

Organizator Pesničkih susreta „Lazar Vučković“ je Novinsko izdavačko preduzeće „Panorama“ sa sedištem u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari