RammsteinRammstein, Foto: Malte Krudewig / AFP / Profimedia

 

Rammstein se vraća na stadione Evrope ove godine, u Beogradu su zakazana dva koncerta – 24. i 25. maja, a evo kada se otvaraju koncertne kapije.

Milioni ljudi koji su poslednjih godina prisustvovali rasprodatim nastupima benda Rammstein mogu potvrditi činjenicu da su njihovi nastupi jedinstveni po svojoj prirodi, obimu i kvalitetu.

Ove godine, baš na 30. godišnjicu benda, stari i novi fanovi će ponovo imati priliku da uživo dožive, kako je magazin Rolling Stone naveo, „gigantski šou“ koji će Rammstein po zna koji put prirediti svojoj publici.

To da „nije sav barut… pucan odmah na početku“ (kako je pisao Morgenpost) u velikoj meri pripisuje se lepim manirima popularnih Berlinčana, kao i dimu koji se diže sa stadiona i vidi se kilometrima unaokolo i set listi koja uključuje sve najveće hitove benda.

Kada se otvaraju kapije koncerta Rammstein-a u Beogradu?

rammstein
Rammstein Foto: Gonzales Photo/Nikolaj Bransholm / Avalon / Profimedia

Oba koncerta u Beogradu počinju u 20 časova, a kako piše na kartama, kapije se otvaraju 16 časova. Međutim, otvaranja kapija je pomereno za 16: 30.

Podsetimo, Rammstein je nemački metal bend osnovan 1994. godine u Berlinu i beogradski koncerti predstavljaće i obeležavanje 30. godišnjice postojanja. Prepoznatljivi su po jedinstvenoj kombinaciji teškog zvuka gitare, moćnih ritmova i provokativnih tekstova. To ih je učinilo jednim od najprepoznatljivijih i najkontroverznijih bendova na svetskoj sceni, uprkos činjenici da uglavnom pevaju na nemačkom jeziku.

Sastav čine Til Lindeman (vokal), Rihard Kruspe (gitara), Paul Landers (gitara), Oliver Ridel (bas gitara), Kristoph Šnajder (bubnjevi) i Kristijan Lorenc (klavijature). Njihova muzika često istražuje teme poput moći, nasilja, seksualnosti i politike, a sve to upakovano je u spektakularne nastupe koji uključuju impresivnu scensku produkciju, teatralne elemente, vatru i pirotehniku.

Rammstein je postigao ogroman uspeh širom sveta, prodavši milione albuma i privlačeći ogromnu bazu obožavalaca. Njihovi najpoznatiji hitovi uključuju pesme poput Du Hast, ‘Sonne’, ‘Deutschland’, ‘Ich Will’, ‘Amerika’ i ‘Mein Teil’. Grupa je takođe poznata po svom kontroverznom i provokativnom imidžu, što je doprinelo njihovoj reputaciji. Iako su često kritikovani zbog svojih ekstremnih tekstova i kontroverznih nastupa, Rammstein je ostao omiljen među fanovima metal muzike.

Rammstein u okviru Beogradskih dana porodice

rammstein
Rammstein: Gonzales Photo/Nikolaj Bransholm / Avalon / Profimedia

Rammstein koji je Gradska uprava olako uvrstila u program Beogradskih dana porodice je jedan od najkontroverznijih i najporvokativnijih bendova u modernoj eri metal muzike, a ako se u obzir uzmu samo „mejnstrim“ metal bendovi, Rammstein definitvno zauzimaju prvo mesto kao najveći provokatori.

Ovaj bend je Gradska uprava Beograda nedavno izreklamirala na svojim zvaničnim nalozima na društvenim mrežama kao da nastupaju u okviru dovomesečne manifestacije Beogradski dani porodice čiji je idejni tvorac Aleksandar Šapić.

Cilj mu je bio da promoviše porodične vrednosti, a levo orijentisana javnost je ovu manifestaciju ocenila i kao Šapićevu svojevrsnu „anti LGBT“ kampanju. Rammstein se očigledno ne uklapa u Šapićevu zamisao dana porodice.

U međuvremenu gradska vlast je sa svojih naloga na društvenim mrežama skinula objave u kojima „prisvajaju“ Rammstein, ostala je samo objava na Instagramu.

„Pored velikog koncerta svetske grupe Rammstein u petak 24. maja na ‘Beogradskim danima porodice’ priređen je program za svakoga! Dok će s jedne strane reke ljubitelji tvrđeg zvuka moći da uživaju u nastupu grupe Rammstein, nakon toga će u petak 24. maja s druge strane obale nastupiti neke od naših najvećih folk zvezda. Petak je dan kada će svi posetioci moći da nađu sadržaje za sebe: od radionica za najmlađe, izložbi i filma, pa do kutka posvećenog životinjama gde će vlasnici kućnih ljubimaca moći da dobiju i savete“, nevedeno je u prvobitnom saopštenju Gradske uprave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari