Šapić najavio koncert Ramštajna kao deo "Beogradskih dana porodice" 1Foto: Printscreen/https://gradonacelnik.beograd.rs

Ramštajn (Rammstein) će u petak i subotu održati dva velika koncerta na beogradskom Ušću, a Aleksandar Šapić nastup ovog nemačkog benda „reklamira“ kao deo manifestacije „Beogradski dani porodice“.

Beograd će predstojećeg vikenda biti domaćin, bez sumnje, najvećeg muzičkog spektakla u ovoj godini – dva vezana koncerta nemačkog benda Ramštajn, piše N1.

Bend poznat po energičnim i raskošnim nastupima, 24. i 25. maja bukvalno će zapaliti beogradsko Ušće. Koncert u petak je odavno rasprodat, dok za koncert u subotu ima još malo ulaznica.

U Beograd dolazi i veliki broj obožavalaca iz regiona, budući da su ovo jedini nastupi Ramštajna u ovom delu Evrope, tako da je već sada nemoguće naći slobodnu hotelsku sobu u glavnom gradu.

O „ramštajnmaniju“ koja je zahvatila naš grad, ogrebao se i predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić koji nastup nemačkog benda „reklamira“ kao deo „Beogradskih dana porodice“.

VELIKI KONCERT GRUPE „RAMŠTAJN“ U OKVIRU „DANA PORODICE“: Muzika, film, ples, radionice i pet kutak u petak – naslov je vesti na zvaničnom sajtu gradonačelnika Beograda, mada Šapić formalno nije gradonačelnik još od septembra prošle godine.

„Pored velikog koncerta svetske grupe ‘Ramštajn’ u petak 24. maja na ‘Beogradskim danima porodice’ priređen je program za svakoga! Dok će s jedne strane reke ljubitelji tvrđeg zvuka moći da uživaju u nastupu grupe ‘Ramštajn’, nakon toga će u petak 24. maja s druge strane obale nastupiti neke od naših najvećih folk zvezda. Petak je dan kada će svi posetioci moći da nađu sadržaje za sebe: od radionica za najmlađe, izložbi i filma, pa do kutka posvećenog životinjama gde će vlasnici kućnih ljubimaca moći da dobiju i savete“, navodi se na sajtu gradonačelnika.

Posebno se naglašava da su „Beogradski dani porodice“ „jedinstvena manifestacija kod nas“ koju je Aleksandar Šapić pokrenuo tokom gradonačelničkog mandata 2023. godine.

„Ideja i misija ove smotre jeste očuvanje porodičnog jedinstva i tradicionalnih vrednosti koje se temelje na osnovnoj ćeliji društva – porodici“, ističe se u vesti kojom je na Šapićevom sajtu najvljen koncert Ramštajna.

Na zvaničnoj stranici beogradskih koncerata Ramštajna, bilbordima, plakatima i ulaznicama se nigde, međutim, ne navodi da se isti organizuju u okviru „Beogradskih dana porodice“.

„Zapaljivi“ muzičko-scenski spektakl

Ono oko čega ne postoji nikakva dilema, jeste da nas u petak i subotu na Ušću očekuje pravi spektakl. U poznatom beogradskom parku ugnezdiće se bina široka 60 metara, duboka 30 metara i visoka čak 36 metara.

Oprema za koncerte u Beogradu stiže u 77 šlepera, a da sve teče glatko zadužena je ekipa od preko 265 profesionalaca, od tehničara za osvetljenje do ton majstora i ekipe koja je zadužena za binu i pirotehniku.

Za koncerte u Beogradu će pritom biti angažovano oko 1500 lokalnih profesionalaca.

Raskošna pirotehnika pravi je zaštitni znak nemačkog benda. Nastupi Ramštajna na aktuelnoj turneji uključuju gotovo 600 pirotehničkih efekata – od visokih plamenova koji dosežu visinu i do 20 metara i sa gomilom rekvizita iz kojih se ispaljuju vatre i varnice.

Muzika Ramštajna je fuzija udarnog industrial metala, upečatljive vizuelne estetike i hrabre, provokativne simbolike sa jedne i provokativnih tekstova sa druge strane, a zanimljivo je da bend inspiraciju crpi iz širokog spektra kulturnih uticaja.

Od nemačkog folklora do književnih klasika i istorijskih događaja, njihove pesme su složene, sa značenjem i simbolikom koja poziva na tumačenje i istraživanje.

Karte za ovaj događaj se mogu kupiti preko eFinity tiketing servisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari