Reakcije na nastup Konstrakte: Od pobedničkog duha Novaka Đokovića do podrške šefa misije EU i princa Filipa 1Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Nastup ovogodišnje predstavnice Srbije na Evroviziji Konstrakte protekao je uz glasne izraze podrške i pobedničke komentare na društvenim mrežama – od šefa Misije EU u Srbiji, preko Novaka Đokovića, pevačice Sare Jo, koja je Konstrakti bila konkurencija na domaćem takmičenju, do princa Filipa Karađorđevića.

Šef Misije Evropske Unije u Srbiji Emanuel Žofre pružio je podršku ovogodišnjoj predstavnici Srbije na Evroviziji Ani Đurić Konstrakti podelivši na svom zvaničnom Tviter nalogu njenu fotografiju uz stih „Šta ćemo sad? … Umetnica mora biti zdrava“, neposredno pre njenog nastupa u finalnoj večeri takmičenja za najbolju pesmu Evrope.

Žofre, koji je poreklom iz Italije gde se ove godine održava Eurosong, na Tviteru je objavio Konstraktinu fotografiju iz zastave EU, Italije i Srbije.

Konstraktin nastup u Italiji podržao je i teniski šampion Novak Đoković koji je i sam večeras odneo pobedu u polufinalnom meču masters turnira u Rimu.

Na zvaničnom Tviter nalogu takmičenja, Konstraktin nastup je ispraćen porukom „perite ruke“ na srpskom jeziku, što je ispraćeno brojnim komentarima iz naše zemlje u pobedničkom duhu.

Na ovaj komentar organizatora Eurosonga odgovorili su iz zvaničnog tima RTS-a zaduženog za nastup naše predstavnice ističući da će ih prati i oni koji neće.

Nastup naše predstavnice podržala je i pevačica Sara Jo koja je Konstrakti bila konkurencija na domaćem izboru za pesmu koja će predstavljati Srbiju u Torinu.

Za pobedu Konstrakte tvitovao je i aktivista Savo Manojlović koji je napisao da „Srbija mora biti zdrava“.

Njegov komentar retvitovao je Princ Filip Karađorđević, koji je već ranije pozvao svoje prijatelje širom sveta da glasaju za Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari