Reditelj Igor Vuk Torbica uputio otvoreno pismo upravniku Narodnog pozorišta u Nišu

Ostavite komentar


  1. Ovaj reditelj je svake godine zastupljen na užičkom ex-Yu festivalu koji direktno je finansiran od SNS, a sad kao glumi čistunca i nekog moralistu. I Vučić boluje od želje za publicitetom, tu ste isti.

    1. Nije Vuk „zastupljen“,polupismeni covece ,vec je nemoguce ignorisati najbolje predstave i sjajnog reditelja. I ne finansira SNS nista,osim mozda botove slicne tebi da skrabas,vec je to novac poreskih obveznika koji Uzicki festival dobija. Ovo se zove umetnicki INTEGRITET…

    2. Zašto tako izvrćeš činjenice? Možda oni tamo i finansiraju taj festival a možda ti i ne govoriš istinu, ali sigurno tamo nisu rekli da će se festival održati pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije. U tome je razlika jer se u Nišu direktno populariše AV.

    3. Sram vas bilo za komentar. Naravno,vama se čini da sve finansira Sns-varate se,to sve finansiramo svi Mi poreski obveznici a Sns se time kiti,jer Bože moj,država,to smo mi(sns) a u ovom slučaju navodnog pokroviteljstva-država,to sam Ja(Vučić). Šta znači da je dotični pokrovitelj? Izvadio je iz svog džepa par desetina hiljada evra i dao? Ne,mi to plaćamo a on se nameće,tj.poltroni i uvlakači ga časte titulom pokrovitelja. Njega,čiji su dometi da bude vođa navijača-huligana,njega,koji nije kročio u pozorište,a glumce,kao što je Sigal,Depardje,dovodio da im daje srpski pasoš za malo slikanja i lične promocije na tv. Bravo Igore Vuče što ste digli glas protiv ove sramotne ujdurme

  2. Bravo!
    „Vucicevo pokroviteljstvo“ pozorisne manifestacije je neprihvatljivo iz higijenskih razloga.
    Sta je sledece, tijana ajfon pokrovitelj Festivala nauke???

  3. Mi poslenici kulture, u koje ubrajam sebe, konstantno moramo da opravdavamo nase postojanje i zivimo u zacaranom krugu: kada uspemo da ubedimio vlade drzava u kojima radimo da ULAZU u kulturu (nema zemlje gde je umetnost finansijski samostalna) pobuni se narod sa vec poznatim argumentima – podrzava se kultura dok zdravstvo, sociajlne ustanove pate; umetnost i kultura je za snobove i bogate. pa nam valja objasnjavati zasto je kultura potrebna i da drzava u ovom slucaju Srbija izdvaja manje od 1% za kulturu itd.

    Sada se dobila mrvica vise i svadjamo se medj-sobom. Nova dimenzija i nova karika u zacaranom krugu pravdanja postojanja.

    Na srecu umetnost je bila i bice “afirmacija slobode” dokle god nije cenzurisana a u ovom slucju se izgleda radi o samo-cenzuri.

  4. Bravo mladi covece. Rekao si NE i to je veliki korak za Tebe i sve nas koji smo zarobljeni u zemlji bez svetla i nade. Dok ima takvih kao Ti, zelim da verujem da ima NADE.

  5. A ja mislila u pozoristima Srbije sve sami beskicmenjaci, upravnicke ulizice, bez imalo morala i integriteta, kad ono……..

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.