"Do juče su branili Buhu i glumce": Reditelj "Južnog vetra" se oglasio nakon optužbi na društvenim mrežama 1Miloš Avramović, foto ATAimages.rs

Poziv na bojkot nastavka serije “Južni vetar”, napadi na reditelja Miloša Avramovića, glumca Miloša Biković užarili su juče društvene mreže od komentara tviter ratnika zbog dijaloga koji vode likovi kojie tumače Erik Roberts i Vilijam Boldvin u ovom televizijskom hitu.

“Sporna” scena se tiče sela Nedeljice, iskopavanja litijuma koje je zaustavljeno, plus recept Amerikanaca, kako da navodno potkupe ljude iz zelene stranke tako da pomognu, njima, Amerikancima da zaustave neželjeni posao.

Za čitavu priču “zeleni” su navodno dobili keš, tako da, kako i komentariše jedan od glumaca u sceni u kolima : “Niko više ne radi besplatno. ..Čak ni borci za ekologiju” . Reditelj Miloš Avramović, zamoljem za komentar povodom čitave prašine koja se digla oko epizode koja je sionć prikazana na RTS- u kaže za Danas da je tužno da su društvene mreže postale etalon za mržnju i neinformisanost.

"Do juče su branili Buhu i glumce": Reditelj "Južnog vetra" se oglasio nakon optužbi na društvenim mrežama 2
Boldvin i Biković na snimanju, foto: ATAimages.rs

– U 21. veku u kojem su društvene mreže postale najbrže i najjednostavnije sredstvo komunikacije, tužno je što u ovoj našoj lepoj zemlji one postaju etalon za mržnju i povratak u doba potpunog neznanja i neinformisanosti. Oni koji su nam tim mrežama do juče branili naše najstarije dečije pozorište i njegove glumce (a često se pitam koliko su puta zapravo bili u bilo kom pozorištu ), juče su napali neke druge glumce, njihov rad, njihov integritet i to na osnovu dva i po maliciozna, površna i iznad svega netačna tvita – skreće pažnju Avramović.

On dodaje da ga je sve ovo dovelo u poziciju da onima koji nisu ni pogledali epzodu do kraja objašnjava i prepričava TV seriju

-Doveden sam u poziciju da treba da prepričavam i objašnjavam tv seriju, i fikciju onima koji su puni kritike, a nisu našli toliko vremena da tu kako kažu spornu epizodu pogledaju do kraja, da ne izvlače jedan njen segment koji će doslovno zloupotrebiti za svoju lićnu promociju – konstatuje Avramović.

"Do juče su branili Buhu i glumce": Reditelj "Južnog vetra" se oglasio nakon optužbi na društvenim mrežama 3
Erik Roberts na snimanju Južnog vetra, foto: ATAimages.rs

On dodaje i da svako ko bi da vodi politiku sa fkitivnim likovima očito ne razume umetnost i ne želi da je razume.

– Južni vetar je serija, puna simbolike, puna različitih linija priča, u kojima može da se prepozna svako i niko. I, konačno serija, scenario, koji je podržala Evropska unija sa 500.000 eura. Svako ko misli da treba da vodi polemiku sa fiktivnim likovima, ne razume ili neće da razume umetnost, već je zloupotrebljava” zaključuje reditelj Južnog vetra Miloš Avramović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari