Ričard Linklejter snima film koji će izaći za 20 godina, fanovi se plaše da ga neće doživeti 1Foto: H.F.P.A. / Hollywood Archive / Profimedia

Snimanje i produkcija pojedinih filmova zna da potraje i godinama, uglavnom neplanirano, baš zato je iznenađujuće kada se neki reditelji, poput Ričarda Linklejtera, svesno odluče za 20-godišnji plan.

Ovom reditelju to nije strano, jer je film Boyhood snimalo u periodu od 2002. do 2013. godine, tako da su glumci zaista starili i nije bilo potrebe za šminkom ili više ljudi u podeli.

A njegov naredni projekat je adaptacija mjuzikla Stivena Sondhajma Merrily We Roll Along iz 1981. godine, koji namerava da snima tokom narednih 20 godina.

Taj mjuzikl poznat je po tome što se priča odigrava unazad tokom perioda od 20 godina, a prikazuje kako filmski producent Frenklin Šepard napušta svoje prijatelje dok napreduje u Holivudu.

Po Linklejterovoj zamisli, ovaj film će ugledati svetlost dana sredinom 2040-ih godina, kada on bude u svojim osamdesetim.

Jedina scena koja je snimljena morala je da bude ponovljena, jer je Pol Meskal zamenio Blejka Dženera, prvobitnog člana glumačke postave.

Na najavu koliko dugo će se snimati ovaj film, autor i filmski kritičar Mark Haris na Tviteru je zamolio Linklejtera da film snimi odmah, uz pomoć šminke i drugih efekata.

A kao odgovor dobio je rečenicu: „On je dovoljno mlad da ide na ovo putovanje sa mnom i sa svima ostalima“.

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari