Ridli SkotFoto: James Warren / Avalon / Profimedia

Film „Napoleon“ stiže u domaće bioskope 23. novembra. U toku je velika promocija ostvarenja koje je režirao Ridli Skot, čija je premijera održana prošle nedelje u Parizu.

Šta kažu kritičari?

Kritičari koji su ga već pogledali smatraju da se film ne svrstava među Skotove najbolje radove, ali ga ipak vredi gledati, prenosi Index.

Radnja „Napoleona“ prati uspon slavnog francuskog vladara i prikazuje njegov odnos s voljenom Žozefinom. Glavne uloge u filmu su poverene Hoakinu Finiksu i Venesi Kirbi.

Francuski kritičari su naročito bili brutalni prema „Napoleonu“ kazavši da bi „film trebalo da se zove ‘Barbi i Ken pod Carstvom'“. Neki su čak zaključili da je „film bliži britanskom nego francuskom narodu“.

Ridli Skot odgovorio kritičarima

Ridli Skot je gostovao na BiBiSi-ju, gde se osvrnuo na takve komentare.

„Francuzi ni sebe ne vole. Publika u Parizu je bila oduševljena“, rekao je i zatim opleo po onima koji su cepidlačili o verodostojnosti nekih istorijskih detalja u njegovom filmu.

„Jesu li bili tamo? Naravno da nisu. Kako oni onda sve znaju“, odgovorio je britanski reditelj na pridike kritičara.

Sko je takođe otkrio je zašto je snimio film o poznatom francuskom caru: „On je fascinantan, poštovan, omražen i voljen. Slavniji je od bilo kojeg političara ili vojskovođe na svetu. Kako ne biste snimili tako nešto?“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari