Rumunska predstava “Orač i smrt” najbolja na pozorišnom festivalu “Teatar na raskrću” u Nišu 1Foto: V. Torović

Stručni žiri Trećeg festival pozorišne umetnosti balkanskog prostora “Teatar na Raskršću” koji je održan u Nišu odlučio je da nagrada za najbolju predstavu, scenografiju i vizuelnu dramaturgiju pripadne rumunskom Narodnom pozorištu u Jašiju  za predstavu “Orač i smrt”.

Glumac Kalin Kiril iz te predstave osvojio je nagradu za najbolju mušku ulogu, a laureatkinja priznanja za najbolju žensku ulogu je glumica Selma Alispahić iz komada “Anđeo uništenja”.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Branislavu Mićunoviću za predstavu „My name is Goran Stefanovski“.

Glumice Andra Verebaš, Blanka Horvat, Dina Dedović i Timea iz predstave “Vitezovi lake male” pozorišta „Deže Kostolanji“ iz Subotice osvijile su nagradu za najbolju mladu glumicu, dok je muški deo ansambla ove predstave Boris Kučov, David Buboš i Gabor Mesaroš podelio nagradu za najboljeg mladog glumca.

Žirija Okruglog stola je odlučio da najbolja predstava bude “My name is Goran Stefanovski”, a  novinarski žiri Vitezovi lake male”.

Treći „Teatar na raskršću“ počeo  je 5. septembra u Nišu, a u zvaničnij konkurenciji za nagrade izvedeno je šest predstava iz  Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije, Bugarske i Rumunije i Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari