Runi Mara kaže da je i dalje u glumi zahvaljujući Dejvidu Finčeru 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Glumica Runi Mara za sobom ima dve odlične uloge u filmovima Women Talking i Nightmare Alley pre toga, ali tek sada je progovorila o tome zašto je pre njih umalo odustala od glume i kasnije veoma selektivno birala uloge.

Gostujući u podkastu pod nazivom LaunchLeft, glumica je otkrila da je imala neprijatno iskustvo na setu rimejka filma Nightmare on Elm Street iz 2010. godine, zbog čega je razmišljala da odustane od glume.

„[…] Kada sam snimala ovaj film došao mi je osećaj koji je i dalje prisutan, a to je da ne želim da glumim ukoliko ne radim ono za šta osećam da moram. Zato sam nakon toga odlučila da neću da glumim osim ako to ne osetim.“

To se promenilo kada je sarađivala sa Dejvidom Finčerom, prvo na filmu The Social Network, a potom i na ostvarenju The Girl with the Dragon Tattoo, pre kog je on ubeđivao studio da joj dodeli ulogu.

Runi Mara kaže da je i dalje u glumi zahvaljujući Dejvidu Finčeru 2
Foto: EPA/CLAUDIO BRESCIANI

Rad sa njim doneo joj je novi pogled na glumu uopšte i kaže da sad uvek traži reditelje koji će se prema njoj odnositi na isti način kao on.

„Dejvid me je zaista uzeo pod svoje okrilje i postao mi mentor na različite načine. Puno se trudio da znam da imam svoj glas i da moje mišljenje znači nešto. Stalno me je osnaživao i mislim da je to zaista uticalo na sve moje glumačke izbore nakon toga.“

Izvor: Indie Wire

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari