Sahrana Predraga Ejdusa 6. oktobra, a komemoracija u NP 8. oktobra 1Foto: N.Kovačević

Komemoracija povodom smrti Predraga Pece Ejdusa, prvaka Drame Narodnog pozorišta i nekadašnjeg upravnika ove umetničke kuće, održaće se 8. oktobra na Velikoj sceni NP.

Kako je saopšteno iz nacionalnog teatra, ispraćaj za kremaciju biće u subotu, 6. oktobra, na beogradskom Novom groblju. Predrag Ejdus preminuo je posle teške bolesti 28. septembra. Poslednju predstavu, posle koje je otišao u bolnicu, prema rečima njegovih kolega, odigrao je 11. septembra.

Rođen 24. jula 1947. u Beogradu, diplomirao je glumu 1972. na beogradskoj akademiji u klasi profesora Milenka Maričića i ubrzo postao član NP, iz kog je u znak protesta 1993. prešao zajedno sa Svetlanom Cecom Bojković i Mikijem Manojlovićem u JDP. Kasnije je u NP bio i upravnik, bio je i redovni profesor glume, predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije… Igrao je u pozorištu, koje mu je bilo najveća ljubav, na filmu i na TV, a njegove kolege smatraju da je „glumu voleo više od života“ i da je „odigrao uloge za tri života“. U Madlenianumu se 2016. u predstavi „Kazanova protiv Don Žuana“ , gde je igrao glavnu ulogu, prvi put ogledao i kao pozorišni reditelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari