Sahranjen Marko Nikolić

Ostavite komentar


  1. Марко Николић био је српски филмски и позоришни глумац.
    Марко Николић је остварио много улога у филмовима, серијама, драмама и позоришним представама и историјских личности као што су: Неко, потом Светислав Добрић у позоришној представи „Ивкова слава“, Адам Богосављевић у ТВ Драми „67 састанак Скупштине Кнежевине Србије“, и у ТВ Серији „Светозар Марковић“, Николај Ростов у позоришној представи Рат и мир“, Сердар Јанко Ђурашковић у позоришној представи „Горски вијенац“, Луције Афраније у позоришној представи „Мајстор и Маргарита“, Пуковник Драгослав Рачић у ТВ мини-серији „Последњи чин“, Љубомир Ненадовић у радио драми „Прота Матеја Ненадовић“, Вожд Карађорђе Петровић у ТВ Драми „Карађорђева смрт“, ТВ Серији „Вук Караџић“, у позоришној представи „Вожд Карађорђе и Књаз Милош“ и у Филму „Шејтанов ратник“, Мајор Љубомир Вуловић у позоришној представи „Апис“, Јаша Томић у позоришној представи „Је ли било Кнежеве вечере“, Луј Александр Бертје у позоришној представи „Наполеон Први“, Џорџ Плантагенет, Први. војвода од Кларенса у позоришној представи „Ричард Трећи “, Господар у позоришној представи „Скела“, Краљ Стефан Првовенчани Немањић у свечаној академији поводм празника Светог Саве „Бројаница Светог Саве – он је свети, свето му је дело“, Милисав Јањић-старији у филму „За Краља и отаџбину“, Генерал Пантић у ТВ Серији „Чизмаши“ и Митрополит Митрофан Бан у ТВ Серији „Божићни устанак“.
    Ја ћу улоге Марка Николића памтити као историјским личностима попут Адама Богосављевића, Николаја Ростова, Луција Афранија, Вожда Карађорђа Петровића, Луја Александра Бертја и Митрополита Митрофана Бана.
    Почивај у миру!

Ostavite komentar


Kultura

“Novi narativ”: Studija o srpskoj istoriji u srpskim dramama 10

“Novi narativ”: Studija o srpskoj istoriji u srpskim dramama

Teatrološka studija "Novi narativ" prof. dr Marine Milivojević Mađarev analizira „Odnos prema nacionalnoj istoriji u dramskim delima u Srbiji na kraju 20. veka“, kako glasi i podnaslov tog izdanja Pozorišnog muzeja Vojvodine, predstavljenog 29. aprila u beogradskom pozorištu Atelje 212.

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.