Šajtinčev roman zapažen u Frankfurtu 1

Roman Uglješe Šajtinca Banda neželjenih ljubimaca u izdanju čačanske Pčelice, ovogodišnji je dobitnik prestižne Međunarodne oznake The White Ravens, koju dodeljuje Internacionalna biblioteka za mlade iz Minhena.

Svake godine na Sajmu knjiga u Frankfurtu predstavlja se katalog sa 200 novih naslova za decu i mlade, autora širom sveta, koji pišu na 40 različitih nacionalnih jezika.

Ovaj katalog je rezultat istraživačkog rada stručnjaka književnosti za decu i mlade zaposlenih u Internacionalnoj biblioteci za mlade u Minhenu, a njegov cilj je da se svetskoj javnosti predstave najbolja dela dečje književnosti iz celog sveta. Odabrani naslovi dobijaju oznaku The White Ravens za tekuću godinu.

Dobitnik ove oznake za 2019. je roman Uglješe Šajtinca Banda neželjenih ljubimaca. Izdavačka kuća Pčelica drugi put dobija preporuku The White Ravens za svoja izdanja. Prvi put je to bila knjiga Mrnjavčevići Dušana Pop Đurđeva, 2017. godine. Uglješa Šajtinac dobitnik je Evropske nagrade za književnost 2015. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari