Kritičari su uglavnom aplauzima nagradili „mračni i depresivni“ prvi deo završnice serijala o Hariju Poteru, koji je premijerno prikazan u Londonu. Po njima, „Hari Poter i relikvije smrti, prvi deo“ odlično je prebacio na „mračnu stranu“, ali za većinu njih ovo je tek „predjelo“ za ono što stiže u julu sledeće godine – drugi deo i konačni rasplet priče.


S druge strane, ističe se da je Danijel Radklif bio očekivano dobar u ulozi Harija Potera, ali u ovom prvom delu, za jedan deo kritičara, Ema Votson (u roli Herimione Grendžer) je bila prava zvezda. Pre premijere, na Lester skveru u četvrtak, okupilo se na hiljade fanova, uprkos lošem vremenu, kako bi videli mlade zvezde Radklifa (21), Votsonovu (20) i Ruperta Grinta (22). Naravno, bile su tu i starije zvezde poput Helene Bonam-Karter i Ralfa Fajnsa.

Što se tiče spisateljice Roulingove ona je rekla da trenutno ne planira pisanje novih Hari Poter knjiga. „Teško da će se to desiti, ali nikada ne reci nikad. U ovom trenutku nemam planove za tako nešto. Ako i budem napisala sledeći roman, onda ne verujem da će Hari biti centralna figura. Ta priča je završena“, rekla je ona. Srpska premijera filma zakazana je za nedelju 21. novembar u 17 sati, a distributerska kuća Tuck danas će prikazati film predstavnicima domaćih medija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari