Šarčević: SKC ostaje gde jeste 1Studentski kulturni centar Foto: wikipedia

Studentski kulturni centar (SKC) ostaje tu gde je i sada, ne menja namenu, niti naziv i naš cilj nije ukidanje SKC, ni Doma kulture „Studnetski grad“, već reorganizacija ustanova kojima se niko nije bavio, imaju lošu strukturu zaposlenih i nude loše sadržaje, izjavio je za Politiku ministar prosvete Mladen Šarčević.

Država više neće da plaća nerad. Na njima je da ponude drugačije, nove programe za studente, kojima su namenjeni i zbog kojih postoje, dodao je Šarčević.

On smatra da su priče u javnost otišle predaleko, „da su puštene sa namerom da se održi postojeće stanje“, kao da su SKC i DKSG samo deo plana da takozvana satelitska tela koje finansira Ministarstvo konačno počnu da rade.

Na pitanje šta su to satelitska tela, Šarčević je rekao da su u pitanju javna preduzeća Nuklearni objekti, Zavod za udžbenike, Centar za promociju nauke, Zavod za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja i studentski centri.

Niko do sada nije proveravao rad ovih ustanova, koliko imaju zaposlenih i šta oni rade, a mnogi od njih ne rade ništa, samo primaju platu i čekaju penziju, rekao je Šarčević.

Ja kao menadžer to ne mogu da dozvolim jer sam odgovoran građanima Srbije, potpisujem plate, a država više neće da plaća nerad, zaključio je on. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari