Sarkastični komentari na vladajući sistem vrednosti u “Dimenziji”, prvoj srpskoj galeriji skulpture 1

U prvoj srpskoj galeriji skulpture – “Dimenzija” u Dizajnerskoj četvrti Čumićevog sokačeta , večeras od 19 sati biće otvorena izložba petoro mladih vajara koji će svoje dosadašnje stvaralaštvo predstaviti u okviru postavke od gotovo trideset radova.

Nika Baša, Teodora Vojinović, Aleksandra Majstorović, Irena Simić i Vanja Mijatović, iako generacijski relativno bliski, umetnici su različitih senzibiliteta i sklonosti, posve osobenih poetika u okviru kojih produkuju jedinstvena vajarska rešenja, eksperimentišući u kamenu, staklu, drvetu, terakoti, tkanini, metalu, poliesteru, ili u kombinacijama pomenutih materijala.

Sarkastični komentari na vladajući sistem vrednosti u “Dimenziji”, prvoj srpskoj galeriji skulpture 2

Na izložbi će biti zastupljeni radovi u kojima se autori bave aktuelnom tematikom; od ekologije do ne/mogućnosti zaštite od reperkusija postojećeg društvenog diskursa, preko tzv. hibridnih skulptura i radova koji gotovo da prerastaju u sarkastične komentare na vladajući sistem vrednosti, ali će biti izloženi i ona dela koji reflektuju duboko ličnu, unutrašnju sferu doživljenog i iskustvenog u umetniku.

Sarkastični komentari na vladajući sistem vrednosti u “Dimenziji”, prvoj srpskoj galeriji skulpture 3

Publika će imati priliku da uporednim sagledavanjem radova koji čine ovu izložbenu selekciju, pokuša da sagleda svu njihovu višeznačnost, uživajući u izraženoj imaginaciji i inovativnosti svakog od izlagača ponaosob.

Autor izložbe je istoričarka umetnosti Jelene Balević.

Izložba je prodajnog karaktera a trajaće do 15 jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari