Vlada Australije održaće u utorak sednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda – treba li zabraniti koncert grupe AC/DC u gradu Vels pošto nastup treba da se održi na mestu gde ima neeksplodiranih bombi i mina iz Drugog svetskog rata.

Australijski rokeri već su imali problem zbog odabira lokaliteta za koncert (napušteni aerodrom u Velsu) pošto se Društvo za zaštitu životinja pobunilo da bi njihova muzika mogla da otera retke vrste ptica sa prirodnih staništa. Članovi grupe sada, kada se pojavio i problem zbog minskog polja, naglašavaju da nastup sigurno neće biti otkazan, niti će biti premešten na drugu lokaciju. Kako je iz menadžmenta AC/DC saopšteno, u cilju bezbednosti 80.000 fanova, koliko je do sada prodato karata, bend će angažovati specijalne jedinice australijske vojske koje će deminirati celo područje. Ovakva ideja, međutim, nije se svidela zvaničnicma Vlade koji smatraju da je teško da se toliko široki pojas deminira do 22. maja, za kada je koncert zakazan. Pojedini ministri naglasili su da će glasati za zabranu koncerta čak i ako Odred za deaktiviranje opasnih projektila vojske Australije da pozitivno mišljenje o lokaciji za održavanje.

– Ne razumem zašto političari moraju u sve da se mešaju. Ako nam stručanjaci za deaktiviranje mina kažu da lokacija nije bezbedna, naravno da ćemo koncert pomeriti na neko drugo mesto. Nismo ludi da ugrozimo bezbednost više od 80.000 ljudi. Ali, ako kažu da možemo tu da održimo koncert, zašto bismo onda uopšte raspravljali o drugom mestu – rekao je Angus Jang iz grupe AC/DC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari