AIR fest okupio ljubitelje rokenrola i prirode 1Foto: AIR Fest

Obronci zabranske šume pored Obrenovca prodisali su 24. i 25. juna, navode organizatori AIR festa, koji je okupio ljubitelje rock’n’rolla i prirode.

Prvi dan festivala je otvorila Olivera Dragićević SKVO, muzička i eko ličnost ovogodišnjeg AIR festa koji se potom nastavio u zvuku punk rocka i istrajao u tome čvrsto i jako. Od Zmajevog gnezda i Multietničke Atrakcije, dvojca bez premca, preko Lutki Na Koncu ispred kojih se mogla videti publika svih godina kako peva najdraže hitove KUD Idijota. Zvezde večeri su bili, bez sumnje, Atheist Rap, momci koji ni malo nisu dede, iako su ultimativni hit preoblikovali u refrenu u ,,Dede se vraćaju u grad“!

Prvo veče festivala su zatvorili obrenovački Oslobodici, veoma simbolično i sa ponosom na licu svojih sugrađana koji su ih ispratili do duboko u noć.
Početak drugog dana festivala je bio rezervisan za panel radionice u organizaciji RERI-ja i za predstavu

,,Mala bara, puna krokodila“ koju su izveli maestralni mladi glumci pozorišne trupe Hator, a obrenovački školarci. Iako se subota nastavila u kiši ,,do kolena“ u celoj zemlji, pa i u Obrenovcu, čim su prve kapi stale drugo festivalsko veče je krenulo.

Još jednom su u ovoj ,,vis major“ situaciji sjajni headlineri pokazali koliko su veliki u svom umeću, te su bez tonske probe, sa nepunih sat vremena zakašnjenja, izašli na binu.
AIR fest je drugog dana nosila neka posebna energija, možda proizvod zajedničke želje da se i ovo festivalsko veče zaokruži lepo. Bendovi su izlazili na binu jedan za drugim ne ostavljajući publiku
ravnodušnom: Brattss je podgrejao dlanove publici sa pesmom u kojoj je gost bio trinaestogodišnji dečak (Igor Dragićević), zvukom velik kao i sve njegove ,,odrasle“ kolege, a potom je Bendover svojim jakim gitarama pripremio na ono što je sledilo – bend Void Inn, metal sastav sa moćnom frontmenkom i instrumentalnom postavkom za koje niko nije verovao da su iz ovih krajeva, već da su sleteli koji minut ranije sa neke kalifornijske bine.

Zvezde druge večeri AIR festa su bili Artan Lili uz koje se, dobro nam znani, zvuk alternativne pustio i nad Obrenovcem, još jednom smo potvrdili sebi da postoji ,,Rokenrol posle Rokenrola“ i da nema razloga da ,,stanemo tu“, jer ,,ljubav vuče stvari“. To je i mnogočlana ekipa benda Samostalnih referenata potvrdila , jer kada su se čuli prvi tonovi fenomenalne duvačke sekcije svi prisutni su se ježili uz onaj jaki stih: da smo tu ,,Za neke nove ljude“! AIR fest je ove godine zatvorio BAND X žestoko i jako kao da je ACDC glavom i bradom bio ispred nas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari