Arsenal i No Sleep među najboljim malim evropskim festivalima 1Arsenal fest Foto: Nemanja Đorđević

Arsenal Fest, koji će biti održan jubilarni, deseti put od 25. do 27. juna u Kragujevcu, ušao je u uži izbor nominovanih za prestižne „European Festival Awards 2019“ (Evropska festivalska nagrada) u kategoriji „Najboljeg malog festivala“, saopštila je nedavno koncertna agencija Long Plej.

Preko 350.000 pristiglih glasova u online glasanju tokom novembra odlučivalo je koji će od stotinjak kandidovanih festivala ući u uži izbor nominovanih u 14 kategorija. Pobednici će biti proglašeni na dodeli „European Festival Awards“ 15. januara u Groningenu u Holandiji.

U kategoriji „Najboljih malih festivala“ (do 10.000 posetilaca dnevno) kragujevački Arsenal je nominovan sa festivalima Jazz in the Park (Rumunija), Leffingeleuren (Belgija), Maifeld Derby (Nemačka), No Sleep Festival (Srbija), Roadburn Festival (Holandija), SHARPE Festival (Slovačka), Szene Openair (Austrija), Tauron Nowa Muzyka Katowice (Poljska) i Wacken Winter Nights (Nemačka).

„Već se osećamo kao pobednici, to što smo nominovani za ‘European Festival Awards’ je veliki uspeh za nas! Deset godina postepeno gradimo priču o Arsenalu i uspeh je što ovoliko trajemo i uživamo podršku fantastične publike koja voli i tradicionalno dolazi na festival. Nominacija za ‘European Festival Awards“ je uspeh svih nas koji smo izdržali i kada nije bilo lako izdržati. To je uspeh pre svega publike, a tek onda i tima Arsenal Festa. Hvala svima na podršci“, izjavio je predsednik Arsenal Festa Zoran Vulović.

Arsenal i No Sleep među najboljim malim evropskim festivalima 2
Foto:promo

Godišnje „European Festival Awards“ koje se dodeljuju najcenjenijim festivalim i njihovim organizatorima na Starom kontinentu, ustanovili su 2009. godine Festival Awards Ltd, Yourope (Evropsko udruženje festivala) i Eurosonic Noorderslag.

U svojih 15 kategorija (Najbolji veliki festival, Najbolji festival srednje veličine, Najbolji novi festival, Festival sa najboljim izborom izvođača…) „European Festival Awards“ odaje priznanja „festivalima, organizatorima i pojedincima koji pomeraju granice u domenu zdravlja i sigurnosti posetilaca, podizanja društvene svesti i progresivnog načina razmišljanja“.

Arsenal je od svog prvog izdanja 2011. godine izrastao u respektabilan i uticajan regionalni muzički festival, koji privlači ne samo posetioce iz Srbije i bivše Jugoslavije, već i ostatka Evrope i sveta, pažljivim odabirom i spojem zanimljivih i uticajnih svetskih i regionalnih imena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari