Beer Fest ove godine od 20. do 23. avgusta, Music Week od 28. do 30. avgusta na Ušću 1Foto: CLOUD festival/Promo

Osamnaesti po redu Belgrade Beer Fest biće održan od 20. do 23. avgusta, a Music Week od 28. do 30. avgusta na beogradskom Ušću, saopštio je danas Organizacioni tim CLOUD festivala.

„U više nego vanrednim okolnostima, opet želimo da potvrdimo rešenost organizacionog tima CLOUD festivala da će sve dimenzije festivala biti prilagođene post-corona periodu, istovremeno se radujući što desetomesečni rad ipak neće biti uzaludan“, istakli su oni.

Kako su naveli, spremni su da ispoštuju sve preporučene mere, jer zdravlje i bezbednost posetilaca moraju biti na prvom mestu.

Posledice koje aktuelna pandemija ima na razvoj muzičke industrije i manifestacionog turizma širom sveta, svakako negativno utiču na organizaciju svih festivala u Srbiji.

„Situacija je daleko od sjajne, ali činimo sve da u okolnostima velikih limita napravimo dobra i zanimljiva festivalska izdanja, kako bi leto u Beogradu ipak imalo vedrije nijanse“, saopštili su oni.

Pozicioniranje na svetskoj mapi festivala je strateški cilj Beograda i Srbije, istakli su oni i dodali da je manifestacioni turizam, pogotovo sada, jedan od najvažnijih segmenata razvoja turizma.

„Države koje to prepoznaju brže će obnoviti turizam od drugih“, istakli su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.