Bend The Brian Jonestown MassacreFoto: Jessica Alexander / Zuma Press / Profimedia

Bend  The Brian Jonestown Massacre otkazali su ostatak turneje po Australiji nakon tuče između članova benda, koja je izbila na bini tokom njihovog nastupa u Melburnu.

Bend je osnovan 1990. godine u San Francisku i opstao je kao jedan od najpopularnijih indi rok bendova u poslednje tri decenije uprkos tome što nikada nisu postigli mejnstrim uspeh.

Bend The Brian Jonestown Massacre
Foto: XPOSUREUK / Backgrid UK / Profimedia

Koncert ovog američkog sastava u utorak uveče iznenada je prekinut nakon samo šest pesama u njihovom setu usled burne razmene neslaganja između osnivača Antona Njukomba i gitariste Rajana van Krida. Trebalo je da održe još jedan rasprodati koncert u sredu uveče, u Kraljevskom pozorištu u Kaslmejnu, piše Dejlimejl, a prenosi Index.hr.

Obožavaoci su sa užasom gledali kako pevač Anton Njukomb i gitarista Rajan van Krid razmenjuju udarce na bini Foruma pre nego što su se srušili na zemlju. Jedan viralni video koji je podeljen na društvenim mrežama prikazuje Van Kridta kako udara Njukomba, a dvojica su se zatim jurili po bini pre nego što su obojica završili na zemlji, gde su se još malo rvali i svađali.

Obezbeđenje u dvorani je tada izjurilo na binu u očajničkom pokušaju da prekine tuču. Kako prenosi Sidnej Morning Herald, Njukom je počeo koncert tvrdnjom da su mu pretili nožem ranije tokom dana i da ga je incident ostavio umornim i emotivnim.

„Potrošio sam većinu glasa koji sam želeo da vam dam. Nažalost, na današnji dan, ovo što mogu da pružim je sve što imam“, rekao je on okupljenima. Publikacija tvrdi da je roker vređao publiku tokom celog nastupa, pre nego što je Van Kriedtu konačno bilo dosta. Van Kridt je tada zamahnuo na frontmena, što se desilo pre jurnjave na bini i bacanja na zemlju.

Njukom se borio sa drogom i zloupotrebom supstanci

Obožavaoci benda su podelili klipove tuče na X-u i Instagramu, uz jedan natpis: „Dramatičan kraj predstave Brian Jonestown Massacre-a večeras u Melburnu. Drugi je objavio: „Svirka Brian Jonestown Massacre u Forumu Melburnu večeras se završila zaista apsurdno. Šta god da se desi, uvek ću voleti njihovu muziku i poželeću ti dobro Antone.“

Njukomb je često govorio o svojoj borbi sa drogom i zloupotrebom supstanci tokom godina. Godine 2014. otvorio je za Louder than war magazine o svojim problemima, rekavši: „Ostavio sam heroin 2000. i trebalo je mnogo, mnogo pokušaja. Piće mi je pomoglo, a to je dovelo do ozbiljnog problema sa alkoholom, koji me je umalo ubio.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari