Bijelo Dugme na Danima piva u Zrenjaninu 1Foto: Fonet

Nema štednje kada su Dani piva u pitanju, turistička manifestacija koja će krajem avgusta biti održana u Zrenjaninu 32 put od svoga osnivanja.

Tako bar deluje s obzirom da se našlo i za Dugmiće, ili bar ono što je od tog benada do danas ostalo. Zvaničan program muzičkih učesnika je konačno objavljen i prema povelikoj listi izvođača ukupno 16 udarnih orkestara, bendova i izvođača našlo se na listi onih koji će protutnjati Trgom slobode i Žitnim trgom u danima održavanja ove fešte.

I dok kritičari komentarišu da to nije muzički festival, drugi pitaju koliko će to koštati gradsku kasu. Odgovore na ova pitanja javnost će uskoro saznati, jer su Dani piva od svog osnivanja uvek bili poligon prepucavanja vlasti i opozicije. Do tada, ljubitelje muzike očekuju ugovoreni nastupi Zrenjaninske filharmonije, Bijelog dugmeta, Van Goga i Marinka i Nikole Rokvića. Svi oni nastupaju na glavnom gradskom trgu u Zrenjaninu, od 31. avgusta do 3. septembra.

Na Žitnom trgu muzički nastupi počinju 29. avgusta i traju do 3. septembra, a nastupaju Legende, Vlatko Stefanovski, Griva, Kepa i Free Spirits, Laki keš, Atheist rep, Tribute Zeppelin, Atomsko sklonište, Perpetum mobile, Goblini, Gift i Kal.

Iako je evoluirala u zabavu, prvobitno je manifestacija osnovana sa ciljem promocije piva, koje se nekada proizvodilo u Zrenjaninu. Ove godine u tu čast biće održan pivarski skup sa predavačima iz inostranstva, sa idejom da se razmotre mogućnosti oživljavanja pivarske proizvodnje. Prvi put od svog osnivanja, ove godine izostaće sajam preduzetništva Inocoop, jer na vreme nisu obezbeđena potrebna sredstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari