"Bili smo tada na ulici. I sada smo": Marčelov muzički omaž događajima iz jula 2020. 1Foto: Promo

Marko Šelić Marčelo i njegovi saradnici uradili su spot za pesmu „Reset” s aktuelnog albuma „Nojeva varka” i time zaokružili priču ovog regionalno prepoznatog dela.

Za kompoziciju je zaslužan bosanski multitalentovani umetnik Billain, a režija je, kao i za sve dosadašnje singlove s „Varke”, poverena Nemanji Marašu; glavnu ulogu igra Aleksandra Caka Pleskonjić, prvakinja drame Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. U ništa manje važnim „ulogama” je, međutim, više desetina hiljada ljudi.

"Bili smo tada na ulici. I sada smo": Marčelov muzički omaž događajima iz jula 2020. 2
foto: Lampshade media promo

– Pesma se odnosi na događaje iz jula 2020, kojima je sada okrugla trogodišnjica. Bili smo tada na ulici. I sada smo. U spotu, otud, vremenski skočimo iz one sadašnjice u ovu, s onih protesta na ove, i vidimo autentične slike policijske brutalnosti koja se nikad ne sme zaboraviti – kao i slike ove nove nade i borbe za bolje društvo – kaže Marčelo.

„Reset” je poseban i po tome što započinje sevdalinkom u izvedbi Nevene Glibetić Nensi, dok refren peva Aleksandar Jovanović Šljuka. Time bend stavlja tačku na ovo veliko i važno poglavlje svog stvaralaštva, spreman za nove izazove.

Ali pre izazova, sledi slavlje: ove jeseni, Marčelo slavi dvadesetogodišnjicu od objavljivanja svog prvog studijskog albuma.

Letnje zagrevanje za proslavu je koncertno: Marko i bend u punom sastavu sviraju u Beogradu, u botaničkoj bašti „Jevremovac” 20. jula, a dan kasnije u Nišu, na festivalu „Dođi na Amfi”; u avgustu slede festivali u Sarajevu i Tuzli, potom u Italiji i Portugaliji. Kako će izgledati ono što potom sledi…

– U redovima svačije publike ima onih koji više vole staro i onih koji su više za novije radove. Smislili smo da ovoga puta, u okviru proslave, ponudimo oba: 5. oktobra u Zappa bazi sviraćemo samo pesme s prvih pet albuma, hronološkim redom, a 5. decembra u Mts Dvorani imaćemo koncert posvećen poslednjem albumu (mada će tu biti i ponešto starih pesama). Naravno, mi sa svoje strane pozivamo publiku na oba – najavljuje Marčelo, i dodaje da u to vreme stižu i ploče – „Nojeva varka” na duplom vinilu u izdanju Lampshade Medije, te odabrane stare pesme na dvema zasebnim pločama u izdanju Multimedia Music-a.

– Da, pređeni put treba slaviti, odati počast svim divnim ljudima koji su se tu našli, izdavačima, publici, autorima s kojima smo sarađivali – a onda pogledati unapred, ka novom, šta god to bilo, i jurnuti onamo iz sve snage – ističe Marčelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari