Bir fest najbolji do sada, ove godine tri bine 1Foto: Beoinfo

Bir fest je značajan zbog turizma, zbog imidža grada i zbog promocije rok muzike i možemo slobodno reći da je ovaj festival postao brend Beograd, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na današnjoj konferenciji za novinare.

On je istakao da je ove godine Grad obezbedio i novčanu pomoć kao podršku festivalu, a od sledeće godine će se uključiti i Vlada Srbije, kako bi se ta manifestacija učinila još boljom.

„Nesporna je činjenica da je ovo festival koji je i finansijski značajan za Beograd, pošto smo prošle godine od Bir festa zaradili šest miliona evra“, rekao je Vesić

Organizator i jedan od osnivača Festivala Dejan Grastić najavio je da će 16 Bir fest biti najbolji do sada, uz napomenu da su ove godine uveli i treću binu.

„Prvi put ove godine ugostićemo kultni postpank britanski bend The Stranglers, kao i britansku pop kraljicu Roisin Marfi, uz Neleta koji će pevati presek njegove celokupne karijere, Rublju čorbu, koji slavi 40 godina rada, uz standarno dobre Električni orgazam, Gobline, Kelte, Pilote, Van Goga i mnoge druge brendove“, najavio je Grastić.

Novitet ovogodišnjeg Bir festaa je i humanitarna ekološka akcija, u okviru koje će se od svake prodate limenke izdvojiti pet dinara za osobe sa smetnjama u razvoju.

Bir fest počinje sutra i trajaće do 19. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari