Bisera Veletanlić obeležila 55. godina umetničkog stvaralaštva (VIDEO) 1Foto: Željka Dimić

Promocijom CD-a i ploče legendarna umetnica Bisera Veletanlić obeležila je 55. godina umetničkog stvaralaštva.

Brojni mediji, prijatelji i poštovaoci ove muzičke dive, okupili su se na Sajmu medija i knjiga u Beogradu i dugim aplauzom pozdravili karijeru koja ostavlja zlatni trag u vremenu, poželevši velikoj umetnici još mnogo večnih pesama i koncerata.

Tom prilikom prikazan je kratak film koji govori o Biserinom muzičkom putu, saradnicima i nezaboravnim pesmama, koji su pratili snimci njenih nastupa i fotografije od samih početaka do danas.

Prisutni su imali priliku da vide i novi spot za pesmu Arsena Dedića „Što još niko nismo dali“. Posebno veličanstven trenutak bio je kada su uz zvuke večnog hita Zlatni dan, Biseri dodeljena dva velika priznanja.

http://https://www.youtube.com/watch?v=nX9sLYekYmI

Naime, PGP RTS dodelio joj je Zlatnu ploču, a Jugoton Croatia Records Posebno priznanje za jedinstveno muzičko stvaralaštvo.

Na promociji su govorili direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac i direktor PGP-a Vladimir Graić, a  prisutnima se obratio i Kornelije Bata Kovač koji je zajedno sa umetnicom ovu veliku muzičku priču upisao u sve muzičke antologije ovih prostora. Najveće oduševljenje izazvalo je Biserino obraćanje ljudima, koji su zajedno sa njom obeležili veliki jubilej.

Promociji je prisustvovala i velika umetnica Senka Veletanlić, hrvatski ambasador Gordan Bakota, državni sekretar Aleksandar Gajović kao i mnoge ličnosti iz sveta umetnosti i javnosti.

Na ovom događaju promovisan je CD koji donosi samo neke od najvećih hitova koje je Bisera Veletanlić snimila za PGP RTS i onih festivalskih iz arive Jugotona, današnjeg Croatia Recordsa.

Taj muzički album objavile su zajednički dve najveće diskografske kuće u regiji Jugoton Croatia Records i PGP RTS. Zatim  je ove naše prostore osvojila sada već čuvena ljubičasta ploča, luksuzno izdanje Croatia Recordsa. Ovaj muzički projekat mnogi su nazvali pravim diplomatskim potezom u umetnosti, a svakako je to značajan potez i u diskografiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari