Botanička bašta na dva dana postaje piknik muzička zona u centru grada 1Foto: Promo/24 Kitchen Piknik

– Prvi vikend septembra donosi pravu poslasticu za sve ljubitelje prirode, dobre muzike i ukusnih zalogaja, jer će se Botanička bašta tokom ta dva dana pretvoriti u veliku piknik zonu u centru grada – kaže za Danas Jelena Inđić iz Manifestacije “24 Kitchen Piknik u Bašti”, koja će po drugi put biti održana 3. i 4. septembra u Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

Producenti koji organizuju manifestaciju su isti oni koji organizuju i Wine Gardena i Jazz in the Garden festival, tako da će i muzički program manifestacije biti poslastica.

U subotu od 17 i 30 nastupa Ljetno Kino Big Bend, a pre njega sastav The Quarantinos, koji će svirati najbolje numere Tarantinovih filmova. Fado diva i kantautorka Tamara Jokić nastupiće u nedelju od 17 i 30 sati, kao i alternativni bend Drvo Truo i kantautorka Jelena Petošević.Botanička bašta na dva dana postaje piknik muzička zona u centru grada 2

Inđić ukazuje da je “24 Kitchen Piknik u Bašti” pre svega porodični događaj pa zato za najmlađe posetioce pripremaju specijalni dečiji kutak sa celodnevnim programom – animatorima, mađioničarem i ukusnim poslasticama.

– Ono što nas izdvaja i što će ljudima posebno biti interesantno na našem Pikniku u Bašti je taj 24 Kitchen kutak. Naši partneri sa kanala 24 Kitchen pripremaju razna kulinarska iznenađenja, tako da će ovo biti sjajna prilika da u najlepšem parku u Beogradu posetioci uživaju u specijalitetima pripremljenim po receptima poznatih svetskih kuvara poput Džejmija Olivera, Rudolfa, Gordona Remzija, kao i u specijalitetima italijanske i portugalske kuhinje – najavljuje Inđić.

Botanička bašta na dva dana postaje piknik muzička zona u centru grada 3
foto: Ivana Čutura

Prema njenim rečima, posetioci će imati priliku i da učestvuju u radionicama poznatog majstora kulinarstva i osnivača škole kuvanja „Il Primo“ Slobodana Radete, kao i da uživo prate njegov podkast „Umami šegrt“.

Najavljujući muzički program ona podseća da je frontmen zagrebačkog benda Ljetno Kino Mladen Juričić, nekadašnji gitarista Azre i grupe Film i jedan od najbližih muzičkih saradnika Vlade Divljana u njegovim poslednjim godinama stvaralaštva.

– Zajedno su snimili jednu od njegovih najlepših pesama „Samo jednu ljubav imam“, pa će sada Ljetno Kino u proširenom sastavu još jednom odati počast velikom prijatelju u njegovom rodnom gradu. Pre zagrebačkog benda nastupiće The Quarantinos, sjajan sastav iz Zrenjanina, koji će posetioce Piknika povesti na muzičko putovanje kroz najbolje numere Tarantinovih filmova. Svojim scenskim nastupom nakratko će publiku preseliti na filmsko platno koje će deliti sa legendarnim filmskim likovima nastalim u mašti Kventina Tarantina – najavljuje Inđić.

Povodom druge večeri Piknika ona ističe da će fado diva i jedna od najperspektivnijih kantautorki iz Srbije Tamara Jokić publici predstaviti stare klasike mediteranske, fado i španske muzike.

– Pored Tamare, u nedelju će nastupiti i alternativni akustični bend iz Kikinde zanimljivog naziva Drvo Truo, kao i sjajna kantautorka Jelena Petošević, koja je veliku pažnju javnosti privukla pesmama „Dole u mraku“ i „Tiho, tiho teče reka“ iz popularne serije „Močvara“ – najavljuje Inđić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari