Dani piva u Zrenjaninu od osmog avgusta 1Foto: Shutterstock/wavebreakmedia

Dani piva biće 38. put priređeni u Zrenjaninu od 8. do 13. avgusta, najavljeno je na danas novinarima.

Pored muzičkog dela programa, najavljeni su i kulturno-obrazovni, sportski i zabavni, kao i sadržaji za dece. Kompletan program dostupan je na zvaničnom sajtu manifestacije danipiva.rs.

Novinarima su danas govorili učesnici muzičkog dela programa: Žika Jelić, Ana Stanić, Aleksandar Sofronijević, Nele Karajlić, direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar i Srđan Lakičin iz zrenjaninskog benda Direct drive, pobednici poslednje Zaječarske gitarijade.

Gradonačelnik Simo Salapura je podsetio da se od prošle godine Dani piva organizuju početkom avgusta, a ne septembra, da bi što veći broj posetilaca mogao da dođe i naveo da će ovogodišnji program biti na čak 15 lokacija u gradu.

Dani piva nastali su 1986. godine povodom 240 godina proizvodnje piva u Zrenjaninu. Tu manifestaciju organizovali su Turistički savez opštine i Ugostiteljsko preduzeće „Vojvodina“, uz nekolicinu entuzijasta, tako što su gradom defilovali fijakeri iz kojih se besplatno točilo pivo, uz pozive na druženje i dobro raspoloženje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari