De Niro ponovo u ulozi Taksiste - neki fanovi smatraju da se prodao 1Snimak ekrana: Youtube/Columbia Pictures

Legenda Holivuda Robert de Niro vratio se svojoj kultnoj ulozi Travisa Bikla iz filma Taksista posle skoro 50 godina, ali ovoga puta u novoj reklamnoj kampanji za kompaniju Uber, piše Dejlimejl, a prenosi Index.hr.

De Niru nisu nepoznate reklame – pojavljivao se u reklamama za brendove u rasponu od Varburtonsa do American Ekpress-a, ali vesti o Uberovoj reklamnoj kampanji naišle su na pomešane kritike fanova. Dok se nekima sviđa referenca na kultni film, drugi tvrde da se De Niro prodao.

Iako se taksista nalazi u Njujorku, Uber je odlučio da svoju novu reklamu snimi u Londonu, a pored De Nira, u oglasu se pojavljuje i zvezda Netfliksovog seksualnog obrazovanja, Asa Baterfild. De Niro izgovara svoj čuveni citat u reklami. „Pričaš li meni?“

Taksista, reditelja Martina Skorsezea, smatra se jednim od najboljih filmova svih vremena. Radnja prati Travisa Bicklea, mentalno nestabilnog veterana Vijetnamskog rata, koji radi kao taksista u Njujorku. Film istražuje Bikleovu psihu i nasilne i opsesivne sklonosti kako bi svet učinio boljim mestom. Uprkos mračnim temama, film je odmah postao hit kod publike i kritičara.

Pisac Taksista Pol Šreder nije impresioniran Uberovom nadolazećom reklamom i podelio je svoja razmišljanja na Fejsbuku.

„Jao. Ne mogu da razumem zašto bi Bob to uradio. Ali nisam video reklamu. Ako budem imao sreće, nikada je neću videti“, napisao je Šreder.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari