„NS koncert godine“, jedna od najboljih rokenrol manifestacija ikad u Srbiji, ove godine će trajati 10 sati, a na dve bine nastupiće 17 bendova. Koncert počinje u subotu 10. decembra u 17 časova u Velikoj sali novosadskog Spensa, a publika će imati priliku da čuje i vidi najbolje što u ovom trenutku srpska rok scena može da ponudi.


– Interesovanje je veliko, očekujemo 5.000-6.000 posetilaca, možda i više. Radio-televizija Vojvodine snimaće ceo koncert, a prvo prikazivanje će biti već 19. decembra u emisiji „Gruvanje“. U sali će biti hrane, pića i dovoljno toaleta, a na terasama će biti prostor za pušenje – kaže jedan od organizatora Konstantin Polzović.

Goblini, ponovo okupljeni posle devet godina, jedan su od najtraženijih bendova po glasovima posetilaca Koncerta godine.

– Mi smo ovde nastupali od 1995, pošto smo tek na trećem Koncertu godine stekli takav status da možemo da sviramo. Doduše, smestili su nas negde na početak koncerta. To je tada bila velika rokenrol institucija, i taj prvi nastup nam je mnogo značio. Bendovi su tada radili sa velikim entuzijazmom. Bilo je dovoljno da u nekom mestu ima struje da se priključimo i odmah smo dolazili da sviramo. Danas je sve to možda tehnički bolje i prodaje se više karata, ali u suštini je isto – rekao je Alen Jovanović iz Goblina i dodao da će Golub specijalno zbog Koncerta godine doputovati iz Nepala i sutradan se vratiti nazad.

Ovaj događaj novosadski sastav Love Hunters iskoristiće za svoj comeback posle višegodišnje pauze, a Milan Mumin je specijalno za ovu priliku došao iz Njujorka.

– Novi Sad ni danas, kao ni tad, nema odgovarajući prostor za svirke. Međutim, jako je dobro što je data šansa mlađim bendovima da sviraju na ovom rokenrol spektaklu – rekao je Mumin.

Ulaznice u pretprodaji koštaju 1.000 dinara, a na dan koncerta cena će biti 1.250 dinara. Karte se mogu kupiti preko sajta www.gigstix.com, u Novom Sadu na blagajni Spensa i u Gigstix u Pariskom magazinu, a u Beogradu na biletarnici Arene, na info pultu šoping centra Ušće i na blagajni Doma sindikata.

Dve bine za svirke bez prekida

Prvi put, ove godine u sali biće postavljena i druga bina pod nazivom „Bez prekida“, za manje bendove koji će imati priliku da nastupaju tokom cele večeri pred mnogobrojnom publikom. Za samo nedelju dana prijavilo se preko 250 bendova za nastup na toj bini. Za izvođače je glasalo preko 5.800 ljudi i organizatori su odabrali Gunsale, Dreddup, Branimir i neprijatelji, Potres, Concrete Sun i Kolaps, koji će pored već najavljenih Hype, Lude Krawe, Zbogom Brus Li, Dža ili bu, Love Hunters, Deca loših muzičara, Eyesburn, Sunshine, Ritam nereda, Goblini i Partibrejkers upotpuniti ovaj desetočasovni rokenrol maraton. Pre početka koncerta, na video-bimu biće prikazana projekcija nastupa Pekinške patke u Norku 1979. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari