„Detektivska priča” 40 godina kasnije: Kragujevačka grupa „Darkshines” obradila je kultnu pesmu Videosex-a (VIDEO) 1Foto: Ralle Petrović

 

Kragujevački bend „Darkshines” nastavlja da iznenađuje rok scenu na ovim prostorima sjajnim obradama. Posle obrade pesme „Pitaju me, pitaju” Olivera Mandića, novi aranžman u njihovom izvođenju je dobio i legendarni hit „Detektivska priča”, kultne slovenačke grupe „Videosex”.

Za istoimenu pesmu je snimljen spot koji najavljuje neke zanimljive stvari koje slede.

– Cela ideja se zasniva na tome da u narednom periodu snimimo pesme koje su obeležile neko vreme i koje su ostavile veliki trag kako na nas kao umetnike tako i na publiku, ali koje nisu prosto rečeno „izlizane”, kaže Boža Friedman, gitarista benda.

On za Danas dodaje da pošto su bend koji je između ostalog poznat po tome da na svakom koncertu „obraduje publiku sa nekom obradom u njihovom fazonu”, izbor je pao na „Detektivsku priču”, koju su premijerno izveli na dočeku Nove godine.

– Kao sto je to bio slučaj i sa pesmom „Pitaju me, pitaju”, publika je odmah prihvatila taj naš „vibe” i oduševljeno ispratila pesmu od početka do kraja. To nam je bio siguran znak da treba snimiti pesmu, upakovati u naš već prepoznatljiv fazon i izbaciti u etar. Pesma je dobila potpuno novu dimenziju i nadamo se da će biti slušana kao i originalna verzija, ističe Friedman.

Efektan video „Detektivske priče” je delo režisera Ralleta Petrovića (Rax media production), Zorana Lazarevića Lakija, direktora fotografije i glumaca Ognjena Savića i Lenke Milenić.

Miks je radio Ivan Ilić Cili, dok aranzman pesme potpisuje ceo bend.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari