Ne pokušavamo prodavati tople pive, već nudimo iskustvo festivala na koji bi i sami išli 1Foto: Stephany Stefan

„Zvuk Velveta je definitivno zvuk ljeta i uspomena sa mora, teško je to drugačije opisati“, kaže za Danas Dino Grgurić organizator Velvet festivala, koji se ove godine održava od 30. juna do 2. jula na Krku.

Ali, pre velikog dešavanja na hrvatskom primorju, Velvet ove subote, 14. maja, organizuje zagrevanje u Beogradu.

Za muziku će se te večeri pobrinuti holandska umetnica BEA1991, Feloneezy i Stellarcompanion, a event se održava u KC Gradu.

Približite srpskoj publici koncept Velvet Festivala? Sa kojim se idejama razvijate?

Koncept festivala jest biti svojevrsno ogledalo milenijalske generacije i kroz kombinaciju pažljivo kuriranih koncerata, partija i boat partija, osluškivati kvalitetne trendove i publici ponuditi niz provjerenih imena koje su zapravo najbolja moguća pozadina za njihov odmor na mediteranu. Festival organizira nekoliko prijatelja uz pomoć bezbroj regionalnih freelancera, tako da je definitivno friendly vibe, jer ne pokušavamo prodavati tople pive, nego stvarno ponuditi iskustvo festivala na koji bi i sami išli.

Koji su dosadašnji utisci posetioca povodom autentične festivalske atmosfere i kako biste opisali zvuk Velveta?

Do sada smo primali samo pozitivne komentare na energiju festivala, zato jer je publika stvarno najbolja koju možemo zamisliti. To su ti neki novi i stari mladi koji razumiju glazbu, ritam i instrument, prate i percipiraju pop-kulturu, poštuju safe-space i znaju uživati. Zvuk Velveta je definitivno zvuk ljeta i uspomena sa mora, teško je to drugačije opisati.

Šta publiku može da očekuje od ovogodišnjeg izdanja?

Očekuje nas otvaranje u jednom dvorcu 30. juna, koje je najveća novost ovogodišnjeg festivala. Nakon toga slijedi dva dana festivala na jednoj od najljepših novih festivalskih lokacija – Medane Beach, sa perspektivom 270 okruženom morem, a cijelo vrijeme paraleno idu boat partiji koji te vode u zabačene uvale, te staju na kupanje i osvježavanje, što je definitivno potrebno u ovim vrućim ljetnim mjesecima.

Ovog vikenda dolazite u Beograd, recite kako je došlo do saradnje festivala sa KC Gradom?

KC Grad je mjesto koje uvijek posjetimo kada smo u Beogradu, te će ovo zapravo biti već treći warmup party u tom prostoru, što znači da je očito provjereno, te da se želimo vratiti.

Glavna atrakcija te večeri biće BEA1991 holandska multidisciplinarna umetnica, a vi je ovom prilikom dovodite na beogradski event gde će održati svoj prvi DJ set. Približite nam njen rad i njenu nesvakidašnju pojavu.

BEA1991 je jedna posebna pojava na internacionalnoj sceni. Njena dobrota, očaravajuća osobnost i ekperimentiranje sa raznim konceptima unutar umjetnosti, doveo ju je do brojnih predivnih izdanja i rada sa Blood Orangeom, Segom Bodegom, Kirin J Callinanom i sličnima. Stvarno je jedinstvena, prije svega, osoba – a njena glazba to i projicira.

Njoj će muzičku podršku pružiti Feloneezy i Stellarcompanion, što takođe ukazuje da posetioce očekuje sjajan provod, da li možete reći nešto i o njihovom muzičkom stilu i o tome kako ste birali izvođače za ovaj događaj?

Oboje su naši dobri prijatelji i kako drugačije napraviti warmup nego u toploj prijateljskom atmosferi sa tim predivnim ljudima, sa nekima od najboljih selektora beogradske scene. Ne ostaje mi ništa drugo nego vas pozvati na ovaj predivan događaj. Nosimo jadransko more u boci, gemište i jeftinije karte, te naravno pozivamo svih da nam se pridruže 30. juna do 2. jula na otoku Krku!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari