Sedmo izdanje Velvet festivala i njegova promocija u Beogradu 1Foto:Stephany Stefan

Jedan od najboljih regionalnih umetničko-muzičkih projekata, Velvet festival, ove se godine održava po sedmi put i to od 29. juna do 2. jula u očaravajućem Puntu na ostrvu Krku u Hrvatskoj.

Reč je o festivalu koji je ultimativni „place to be“ te svojevrsni showcase muzike, fotografije i dizajna, a na kome se može odmoriti, dobro jesti, poslušati super koncerte i DJ-eve, kupati po ceo dan, zabavljati na boat partyjima te upoznati ekipu iz svih delova sveta.

Svake godine Velvet privuče veliki broj posetioca iz Hrvatske, ali i celog regiona koji uživaju u različitim muzičkim žanrovima kao elektronske muzike, indie rocka i hip hopa. Uz to, Velvet je poznat i po svojoj fantastičnoj, intimnoj atmosferi gdje se posetioci mogu opustiti i uživati u hedonizmu uz zanimljivu gastronomsku ponudu, kulturne znamenitosti i razne radionice. Ovaj festival je čak osvojio i Nagradu publike za najbolji domaći festival 2022. godine, a ujedno je i prvi hrvatski festival koji sarađuje s arhitektonskim biroom u dizajnu svakog stage-a na festivalu.

Sedmo izdanje Velvet festivala i njegova promocija u Beogradu 2
Foto: Alma Drnovac

Velvet festival se od prvoga dana održava tik uz more na ostrvu Krku, tačnije na prekrasnom kompleksu plaža „Medane“. Geografski to smešta Velvet relativno blizu centru mesta Punat, tačno tamo gde se susreću civilizacija i potpuna priroda.

„Naša vizija je festivalom voditi put u razvoju mladih, kreativnih industrija i brendiranju destinacija. Pri tome želimo stvoriti pozitivne društvene promjene, te biti izvor snažne energije koja ujedinjuje ljude, inspirira i potiče vjeru u vlastitu moć stvaranja čuda na ovoj planeti. Drago nam je što se broj posjetitelja Velveta iz godine u godinu povećava, a ponosni smo i na činjenicu što na Krku pri tome okupljamo mlade iz čak 22 zemlje svijeta. Cijeli organizacijski tim iznimno je posvećen i strastven u realizaciji festivala, a ljubav prema tome što radimo jedan je od razloga zašto nas ljudi vole. Zbog toga sa sigurnošću mogu reći da će ovogodišnje izdanje Velveta biti najveće i najbolje do sada“, izjavio je Dino Grgurić, organizator Velveta.

Velvet na tri dana vrhunske muzike na jadranskoj obali svake godine dovodi probrane izvođače iz cijelog svijeta. Impresivan lineup na rasporedu je i ove godine, a uključuje neka od najvećih imena hrvatske muzičke scene. Live će nastupiti freekind., a za DJ pultom biće Adriatic Social Club DJs i Stankoff. Osim toga, festival će ugostiti i međunarodne izvođače, kao što su Raphael Top-Secret iz Francuske, londonska DJ-ica Shy One, Napoli Segreta i Eternal Love iz Italije, Hector Gachan iz Australije, The Zenmenn iz Nemačke, Buč Kesidi iz Srbije, kao i mladi predstavnici beogradske DJ scene Little Lu i Aleksandra Hrib, te Deeport iz Crne Gore i crnogorski pionir jugoslavenske scene 70-ih i 80-ih Peđa Radović.

Velvet Festival su obeležile i mnoge saradnje sa srpskim kolektivima i pokretima, pa nas tako na Velvetu očekuju od pop-rock senzacije Buč Kesidi, do puno aduta lokalne DJ scene, kao što su Kišobran DJs, Stellarcompanion, Little Lu, DJ Mihajlo i Feloneezy. Kako bi dodatno učvrstili vezu Punat – Beograd, Velvet Festival 26.5. organizuje warm up u 2 bara simultano – Sprat i Zaokret, gdje će lokalni hostovi Little Lu i Phillie P i Velvet Festival DJevi Dino + Daniel, napraviti veliki uvod u leto i mediteransku paletu zvuka koju nam Velvet ove godine donosi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari