Dobitnici Oskara premijerno na 49. FEST-u od 7. do 16. maja 1Foto: Pixabay/Bru-nO

Na predstojećem, 49. Međunarodnom filmskom festivalu – FEST, koji će se održati od 7. do 16. maja, premijerno u Srbiji biće prikazano pet ovogodišnjih dobitnika Oskara, najprestižnije nagrade u svetu filma, navodi se u saopštenju FEST-a.

Publika FEST-a moći će da pogleda filmove „Zemlja nomada” rediteljke Chloé Zhao, koji je nagrađen Oskarom za najbolji film, režiju i glavnu glumicu (Frances McDormand), „Otac” Floriana Zellera, dobitnik u kategorijama glavna muška uloga (Anthony Hopkins) i adaptirani scenario (Florian Zeller i Christopher Hampton), „Žena koja obećava” čija je rediteljka i scenaristkinja Emerald Fennell dobila Oskara za najbolji originalni scenario, „Zvuk metala” sa nagradama za najbolju montažu i zvuk, kao i film „Minari“ Lee Isaaca Chunga, koji je dobio Oskara za najbolju glumicu u sporednoj ulozi (Youn Yuh-jung), navode iz organizacije FEST-a.

U užem krugu izbora za najbolji film van engleskog govornog područja našao se film „Čovek koji je prodao svoju kožu” koji je režirala tuniska autorka Kaouther Ben Hania, a biće prikazan u Glavnom takmičarskom programu 49. FEST-a.

Međunarodni filmski festival – FEST će ove godine biti održan uz poštovanje svih mera Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19.

Organizacioni tim festivala kao prioritet ističe zdravlje i bezbednost publike, gostiju i festivalskog tima.

Informacije o programu i prodaji karata za 49. Međunarodni filmski festival – FEST možete naći na sajtu festivala: https://www.fest.rs/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari