Dragana KosjerinaFoto: Amir Hamzagic/ATAImages

Dragana Kosjerina, po mnogima najlepše televizijsko lice, nedavno se našla u jednoj za sebe netipičnoj ulozi.

Naime, Dragana Kosjerina je učestvovala u predstavljanju plana „Skok u budućnost“ Aleksandra Vučića kao voditeljka.

Iako je ovaj plan predstavljen na njenom matičnom RTS-u, mnogi su postavili pitanje otkud ona tu i da li kao novinarka treba da učestvuje kao voditeljka bilo kog skupa političke prirode.

Kosjerinu smo navikli da prevashodno gledamo kao voditeljku kvizova i zabavnih sadržaja, među kojima su „Pesma za Evroviziju“ i „Pesma Evrovizije“.

Međutim, pre bavljenja novinarstvom, Dragana se prvo bavila manekenstvom i školovala za jednu sasvim drugu oblast.

Rođena je u Sarajevu 1987. godine, ali je već 1992. došla u Beograd, gde je uplovila u manekenske vode i 2004. je osvojila titulu „Miss Teen“.

Zbog turbulentne porodične priče brzo je morala da nauči da odraste i radi na svojim ciljevima, prvo kao manekenka, a potom i kao voditeljka.

Već tada je imala iskustvo na velikom setu, kada je u Istanbulu snimala reklamu za šampon i otkrila da je pred kamerama opuštena.

Godinama je trenirala i latinoamerički ples, čak se njime bavila i takmičarski, te veruje da je doprinelo scenskom pokretu i samopouzdanju.

Upisala je Zubotehničku školu kako bi se pripremila za Stomatološki fakultet, ali je od toga odustala i na kraju je ipak studirala i završila Fakultet za kulturu i medije.

Nakon snimanja pilota za emisiju „Muzička top lista“, konkuriše za rad na Sport klubu i u njemu radi između 2011. i 2014. godine, kao urednica i voditeljka emisije o sportskim aktuelnostima.

Posle toga, Dragana Kosjerina prelazi na RTS, gde menja nekoliko redakcija, sport, zabavu, a jedno kratko vreme i radi i obrazovno-naučni program.

Prvo je vodila „Sportski dnevnik“, potom „Nedeljno popodne“, pa onda i talent šou „Ja mogu sve“ koji postaje odskočna daska za dalji angažman.

Od 2016. godine uključuje se u „Pesmu Evrovizije“, radi magazin emisiju „Kontekst 21″, a od tada počinje i u „Jutarnjem programu“, po kome je možda i najprepoznatljivija.

Posle toga, dobija zadatke na šou programu „Luda noć“, tadašnjoj „Beoviziji“ na kojoj se bira srpski predstavnika za Evroviziju, što nastavlja i narednih godina.

Sada vodi i kviz „Ja volim Srbiju“, jedno je od zaštitnih lica „Pesme za Evroviziju„, a po potrebi menja i koleginice i drugim emisijama, među kojima je „Beogradska hronika“.

Od 2019. godine Dragana Kosjerina je verena za stomatologa Bojana Perduva, a svoju vezu ne vole da eksponiraju u javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari