Dolores objavila zimsku „power“ baladu i najavila koncert u Crnoj kući 1Foto: Promo

Pop duo Dolores izbacio je novi singl i spot „Retko sećanje“ – zimsku „power“ baladu o prekinutim odnosima i najavio koncert sa bendom Francis K. A., 27. januara u Crnoj kući 13, u Novom Sadu.

Duo koji čine Ana Srećković i Marija Vukčević, munjevito je dospeo na mnoge top – liste izdvojenih pesama krajem protekle godine, na kojima se posebno istakao njihov prvi singl “Šta te radi” elektro pop priča o traganju za odgovorima, o kajanju za propuštenim prilikama i neizvjesnosti koju donosi nepoznato.

Inspirišu ih razni muzički uticaji, od sinta, preko nju vejva, zvuci 70-ih, 80-ih i 90ih… ali, ipak, one ne preferiraju da se ograničavaju žanrovski, već ukazuju na zvučno poigravanje u najavi.

– Nismo pristalice deljenja muzike na žanrove, već na to da li nas radi ili ne radi, – kao što kaže naš prvi singl. Volimo najrazličitije vrste muzike, i iz svake pokupimo nešto što nam prija – kaže Endži (Ana).

Sastav ima ozbiljne planove za početak godine, a pored novog singla „Retko sećanje“, u februaru izlazi još jedna nova pesma, te Endži poručuje „Stay tuned“.

– Čeka nas jedan veliki projekat, već nekoliko meseci, za pesmu „Džejn“, koju smo već izvodili lajv, i za nju planiramo ozbiljno snimanje spota, neće biti vizual, niti nešto amaterski. Uveliko radimo na njemu, pa ako sve prođe kako treba, počektom seldećeg meseca krećemo u snimanje, a u martu objavljujemo spot. Rešlie smo da pročistimo „release“- ve, jedan singl u januaru, drugi u februaru, treći u martu… Poenta je da imamo i više nastupa i vidimo kako publika reaguje na muziku koju pravimo – najavljuje Endži.

Vezano za „Retko sećanje“ ona kaže da je spot u stvari treblao da bude vizual, međutim cure su se zaigrale.

– Ideja je bila da snimimo dva – tri kratka klipa i da to ide u „loop“, jer to vizuelno prati emociju pesme, međutim spontano smo napravile spot, koji je totalno amaterski. Napisale smo priču, režirale i montirale, uz pomoć prijatelja. Ideja je bila da pokažemo sukob dve strane jedne ličnosti. Da vizualno predstavimo tok misli koji čujemo u pesmi, – postojanje straha od sukobljavanja sa samim sobom ili drugom osobom. Suočavanje sa problemom i manjak energije da se to promeni na žalost dosta puta dovodi do urušavanja nekih odnosa do kojih nam je stalo – ukazuje Endži povodom teme pesme.

Ona dodaje da je ovo prva pesma u njihovoj produkciji. Za prethodne pesme aranžmane, miks i master je radio producent Petar Wagner – Fantom, njihov veliki mentor. No, i ovog puta im je bio velika podrška i vetar u leđa, kaže Endži, a Mara podseća da je duo Dolores nastao tako što ih je Fantom inspirisao i pomoga im da se bave muzikom.

Mara ukazuje da pored prvog singla „Šta te radi“ koji je prošao sjajno i „Lutanje“ izaziva divljanje kod publike, u šta smo mogli da se uverimo na lajv nastupima u klubu Dragstor i u Kvaki 22, a uskoro će se i novosadska publika imati prilike da iskusi elekrto sint pop energiju Dolores, u CK13.

– Ova godina obećava, jer smo izašle na brojinim top – listama, iako nismo očekivale – ističe Mara. A upitana šta bi poželela u ovoj obećavajućoj Novoj godini, ona odgovara: „Pored osnovnih novogodišnjih želja – da smo živi i zdravi, želimo dosta lajv nastupa, – da 2023. bude sadržajna što se koncerata, spotova i pesama tiče“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari