Dva koncerta Nikole Vranjkovića u klubu Fest 1foto: Goran Biševac

„Odsviraćemo dva prilicno različita koncerta, s obzirom na broj pesama koje trenutno izvodimo. Svakako će koncerti trajati oko tri sata. Uskoro nam izlazi i EP pod nazivom ’Teorija Zabave’ i ovo će biti prilika da se svi lepo zabavimo uz zabavnu muziku koju naš orkestar sa ljubavlju izvodi“, kaže kantautor Nikola Vranjković najavljujući dva koncerta u klubu Fest, 13. i 14. maja od 21 sat.

On se posle godinu dana se vraća se na scenu poznatog zemunskog kluba.

Kultni beogradski rok autor, pesnik i kompozitor više od jedne decenije bio je ključna autorska ličnost beogradskog benda Block Out. Njegov prvi samostalni album “Za ovde ili za poneti” izašao je 2001. godine, a posle raspada matičnog benda objavio je mini album “Bremeplov” (2014) i dvostruki album “Veronautika” u novembru 2017.

Njegova pozicija na sceni nezavisna je i samostalna – u pitanju je poseban fenomen koji na različite načine traje više od dvadeset pet godina. Album Nikola Vranjković dobio je i nagradu “Strune od svetla” koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.

Krajem 2020. godine objavio je trostruki live album „Biološki minimum” (Multimedia Music), snimljen uživo u decembru 2019. godine, na koncertu u Kombank dvorani. U martu ove godine objavio je i vide spot za pesmu „Kad tuga povedi bes“, u kojoj se kao specijalni gost na gitari pojavljuje gitarista Galije – Dragutin Guta Jakovljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari