džonatan mejdžorsFoto: EPA-EFE/SARAH YENESEL

Glumac Džonatan Mejdžors 18. decembra proglašen je krivim za napad trećeg stepena i uznemiravanje nakon dvonedeljnog suđenja.

Sve ovo započelo je nakon što je Džonatan Mejdžors u martu imao incident sa svojom bivšom partnerkom Grejs Džabari.

Pre hapšenja u martu, Mejdžors je trebalo da bude ključna figura u Marvelovom filmskom univerzumu, jer se priča gradila oko Kanga Osvajača, koga je on tumačio.

Taj negativac pojavio se u filmu Ant-Man and the Wasp: Quantumania, kao i u obe sezone serije Loki, a trebalo je da bude glavni u filmu Avengers: The Kang Dynasty.

Taj film, peti u okviru tima Osvetnici, zakazan je za 1. maj 2026. godine i još uvek je u fazi pisanja scenarija, odnosno, nije započelo snimanje.

Marvel je otpustio Mejdžorsa i sada pred sobom ima dva moguća puta – da izabere nekog novog za ulogu Kanga, ili da promeni planove i fokusira se na nekog drugog negativca.

Oni su se pritajili još od optužbe i u međuvremenu angažovali Majkla Valdona, tvorca serije Loki, da radi novu verziju scenarija za The Kang Dynasty, koji se u međuvremenu pominje samo kao Avengers 5.

Kako je već prošlo nekoliko meseci i studio je imao vremena da smišlja mogući plan, uopšte nije nemoguće da će Valdon potpuno promeniti priču.

Džonatan Mejdžors nije prvi glumac kog je Marvel zamenio

Marvel je već menjao pojedine glumce u toku trajanja njihovog ugovora, ali je to bilo zbog kreativnih i finansijskih razmirica, a ne iz legalnih razloga.

Terens Hauard je glumio Džejmsa Roudsa u filmu Iron Man, dok je Edvard Norton predvodio film The Incredible Hulk, a oba filma objavljena su 2008. godine.

Hauard je odbio da se vratio za film Iron Man 2 iz 2010, navodeći platu kao problem, zbog čega je tu ulogu preuzeo Don Čidl.

Norton se nije slagao sa kreativnim odlukama za lik Hulka, te je tu ulogu preuzeo Mark Rafalo od filma The Avengers iz 2012. godine.

A poslednji primer je Harison Ford, koji je preuzeo ulogu Tadeusa Rosa od preminulog Vilijema Harta za predstojeći film Captain America: New World Order.

Džonatan Mejdžors smatran je jednim od najvećih zvezda u usponu u Holivudu, naročito nakon uloge u filmu Creed III iz ove godine.

Prvi put se proslavio ulogom u filmu The Last Black Man in San Francisco, a nakon toga je glumio u ostvarenjima Devotion, Lovecraft Country, The Harder They Fall i Da 5 Bloods.

Bodibilderska drama Magazine Dreams dobila je pohvale na Sandensu u januaru ove godine, ali je distributer u međuvremenu sklonio iz kalendara prikazivanja zbog glumčevog suđenja.

Mejdžors je uhapšen 25. marta, kada je pozvao policiju i rekao da je pronašao svoju bivšu partnerku Grejs Džabari u nesvesti u njihovom apartmanu u Njujorku.

Policija je pronašla brojne povrede na njenom telu, uključujuči polomljeni prst i posekotinu iz uha, a Džonatan Mejdžors je priznao krivicu po svim tačkama optužbe.

PR kompanije The Lede Company i menadžeri iz Entertainment 360 obustavili su saradnju sa glumcem i za sada ga još uvek predstavlja samo WME.

Izvor: Hollywood Reporter

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari