Džoni Dep je ceo svoj honorar od jednog filma donirao ćerki Hita Ledžera 1Foto: Dior / Planet / Profimedia

Džoni Dep delio je ekran s Hitom Ledžerom u poslednjem pojavljivanju na ekranu pre njegove smrti u januaru 2008.

Zbog toga je Džoni Dep ceo svoj honorar od filma „Imaginarijum dr. Parnassusa“ donirao Ledžeerovoj kćeri Matildi, piše Index. hr 

Imaginarij dr. Parnasusa je maštovita priča o čoveku koji je prodao dušu đavolu, smeštena u moderno doba.

Pre hiljadu godina dr. Parnasus (Kristofer Plamer), nepopravljivi kockar, kladio se s đavolom, gospodinom Nikom (Tom Vejts), i na opkladi dobio večni život.

Nekoliko vekova kasnije Parnasus sreće ljubav svog života i s gospodinom Nikom sklapa novi ugovor.

U zamenu za besmrtnost dobija mladost, ali pod uslovom da njegova kći Valentina postane vlasništvo gospodina Nika kad napuni šesnaest godina.

Vreme brzo prolazi, Valentina se približava šesnaestoj godini, a gospodin Nik dolazi po nju.

Kako su i dr. Parnasus i gospodin Nik zavisnici od klađenja, dogovaraju novu opkladu – Valentinu dobija onaj koji prvi zavede pet duša.

Parnasus očajnički želi da spasi voljenu kćer i njenu ruku obećava onome ko mu pomogne da pobedi đavola. Tada započinje neverovatna trka s vremenom.

Avanturistički-detektivski film bio je poslednja glumačka uloga zvezde Mračnog viteza. Džoni Dep bio je među grupom glumaca koji su uskočili i dovršili film Terija Gilijama nakon Ledžerove tragične smrti.

Pridružili su mu se i Kolin Farel i Džud Lou koji su tada dvogodišnjoj devojčici takođe obećali donirati honorar od filma.

S obzirom na to da je Ledžerova smrt bila neočekivana, velikodušna gesta Depa, Farela i Loua pomogla je Matildinoj majci Mišel Vilijams oko troškova podizanja deteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari