Džoni Dep nije bio prvi izbor za Pirate s Kariba: Evo ko je sve mogao da "ponese" lik ekscentričnog gusara 1foto EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Džoni Dep je u svojoj dugogodišnjoj karijeri otelotvorio niz kultnih likova, a među njima se ističe antiheroj i protagonista serije Pirati sa Kariba, kapetan Džek Sperou.

Kako Index.hr prenosi, iako je Džoni Dep osvojio fanove svojim portretom ekscentričnog gusara, on nije bio ni prvi ni drugi izbor za Džeka Speroua.

Kako navodi CBR, pored Depa, za ulogu je razmatrano osam glumaca, od kojih su neki odbili film, dok drugi, prema Dizniju, još nisu bili dovoljno poznati za takvu ulogu.

U nastavku saznajte kome je ponuđena uloga Džeka Speroua.

Džoni Dep nije bio prvi izbor za Pirate s Kariba: Evo ko je sve mogao da "ponese" lik ekscentričnog gusara 2
Foto: Screenshot YouTube/Warner Bros.

Majkl Kiton

Majkl Kiton je razmatran za ulogu Džeka Speroua jer je oduševio publiku ulogama u Betmenu 1989. i Bubimiru 1988. Nije poznato da li je glumac bio na audiciji za film.

Džoni Dep nije bio prvi izbor za Pirate s Kariba: Evo ko je sve mogao da "ponese" lik ekscentričnog gusara 3
Foto: Screenshot: YouTube/Universal Pictures

Džim Keri

Džim Keri je zamalo dobio ulogu Džeka Speroua, ali je morao da je odbije jer je imao zauzet raspored sa komedijom Bruce Almighti i nije mogao da se posveti Piratima sa Kariba.

Džoni Dep nije bio prvi izbor za Pirate s Kariba: Evo ko je sve mogao da "ponese" lik ekscentričnog gusara 4
Foto: Screenshot: YouTube/20th Century

Hju Džekman

Hju Džekman je bio jedan od glavnih izbora za Džeka Speroua, ali pošto su X-Men bili jedini blokbaster u kojem je glumio do tog trenutka, Dizni je smatrao da australijski glumac nije dovoljno poznat za tu ulogu.

Džoni Dep nije bio prvi izbor za Pirate s Kariba: Evo ko je sve mogao da "ponese" lik ekscentričnog gusara 5
Foto: Screenshot: YouTube/Paramount Pictures

Metju Mekonahi

Mekonahi, zvezda komedije Dazed and confused i drame Poslovni klub Dalas, razmatran je za ulogu Džeka Speroua jer je direktore kastinga podsetio na Berta Lankastera, još jednog poznatog glumca koji je igrao gusara.

Džoni Dep nije bio prvi izbor za Pirate s Kariba: Evo ko je sve mogao da "ponese" lik ekscentričnog gusara 6
Foto: Screenshot: YouTube/Miramax

Kristofer Voken

Iako nije poznato da li je oskarovac Kristofer Voken bio na audiciji za Pirate sa Kariba, on je bio jedan od najranijih izbora za ulogu Speroua.

Džoni Dep nije bio prvi izbor za Pirate s Kariba: Evo ko je sve mogao da "ponese" lik ekscentričnog gusara 7
Foto: Screenshot: YouTube/BBC

Rik Mejal

Rik Mejal britanski komičar koji se pojavio u brojnim humorističnim serijama kao što je Crna Guja, takođe je bio u konkurenciji za ulogu Džeka Speroua, ali nije imao sreće. Mejal je trebalo da se pojavi i u seriji Hari Poter, gde je otelotvorio duha Pivsa, ali su njegove scene izbrisane pre premijere filma.

Džoni Dep nije bio prvi izbor za Pirate s Kariba: Evo ko je sve mogao da "ponese" lik ekscentričnog gusara 8
Foto: Screenshot: YouTube/20th Century

Keri Elves

Keri Elves je najpoznatiji po ulozi mladog avanturiste i pirata Vestlija iz filma Princeza nevesta, a slavni glumac je skoro otelotvorio još jednog filmskog gusara. Iako nije poznato da li je glumac bio na audiciji za film, u jednom trenutku je razmatran za ulogu.

Džoni Dep nije bio prvi izbor za Pirate s Kariba: Evo ko je sve mogao da "ponese" lik ekscentričnog gusara 9
Screenshot: YouTube/Paramount Pictures

Robert De Niro

Uz Kerija, Robert De Niro je još jedan glumac koji je odbio ulogu kada mu je bila ponuđena. Nakon što je pročitao scenario, De Niro je bio ubeđen da će film biti neuspešan, ali je pogrešio jer su Pirati sa Kariba postali jedna od najprofitabilnijih franšiza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari