Džulija Roberts saznala svoje pravo prezime i da joj je jedan poznati glumac dalji rođak 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Jedna od najvoljenijih glumica na svetu gostovala je u emisiji u kojoj se otkrivaju poreklo i preci i saznala da njeno prezime biološki nije Roberts, a ujedno i da joj je dalji rođak jedan takođe poznat glumac.

Džulija Roberts gostovala je u emisiji Finding Your Roots sa doktorom Henrijem Luisom Gejtsom mlađim, a tema analize je bila porodična linija sa očeve strane, konkretno čukunbaba i čukundeda.

Gejts je otkrio da je Roda Satl Roberts Džulijina čukunbaba i da je njen muž bio Vilis R. Roberts, ali da sina Džona Pendltona Robertsa, Džulijinog pradedu, nije dobila sa njim već sa Herndijem Mekdonaldom Mičelom.

Sve ovo znači da je njeno pravo prezime Mičel, a da to niko nije znao već tri generacije unazad, pa tako ni ona. Pored toga, saznalo se i da ima dalekog zajedničkog pretka sa glumcem Edvardom Nortonom, piše Guardian.

Zanimljivo je da njih dvoje nikad nisu glumili u istom filmu. Norton je takođe saznao da je direktan potomak istorijske figure Pokahontas, koja je kasnije bila inspiracija za mnoge fiktivne adaptacije.

Izvor: Buzzfeed

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari