E-Play, Nikola Vranjković i Obojeni program na CON konferenciji 1 foto Marina Pešić

Drugo izdanje CON konferencije, u organizaciji Udruženja Cinema City, biće održano od 25. novembra do 1. decembra u Novom Sadu, na čak tri lokacije: SKCNS Fabrika, Kulturna stanica Svilara i Pozorište mladih, uz bogat muzički i konferencijski program.

U okviru muzičkog dela CON konferencije nastupiće neka od omiljenih imena alternativne, rok i pank scene, među kojima su E-Play, Nikola Vranjković, Obojeni program, M.O.R.T, Bolesna štenad i mnogi drugi mladi bendovi.

Prvi u nizu koncerata biće održan u petak 25. novembra, od 20 sati u Kulturnoj stanici Svilara, kada će u okviru BUNT showcase-a nastupiti beogradski alternativni sastav E-Play, pank bend iz Beograda Bolesna štenad, pobednici Bunt rok festivala 2017. godine Viva Vops, Bagremov med, koji su osvojili drugo mesto na ovogodišnjem Bunt rok festivalu i Sin Seekas, trećeplasirani na ovogodišnjem Bunt rok festivalu.

E-Play, Nikola Vranjković i Obojeni program na CON konferenciji 2
Foto: Promo

E-Play je sastav vrlo jedinstvenog zvuka koji karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne, atmosferične gitare. Već na početku svoje karijere veoma brzo su pronašli svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Tokom 25 godina postojanja, objavili su pet studijskih albuma, održali brojne samostalne i festivalske nastupe i učestvovali su na više kompilacija. Muzika E-Playa nalazi se i u filmovima: „Munje“, „Potera za srećkom“, „Zduhač znači avantura“.

Beogradski pank bend Bolesna štenad prepoznat je već na početku karijere po oštrim, satiričnim tekstovima, brzim rifovima i žestokim, zanimljivim nastupima na kojima su članovi benda često kostimirani, a njihovi koncerti redovan su deo programa najznačajnijih muzičkih festivala i koncertnih prostora širom regiona.

Koncert Nikole Vranjkovića, kultnog beogradskog rok autora, pesnika, kompozitora i muzičkog producenta, zakazan je za četvrtak 30. novembar u 20 sati u Pozorištu mladih.

E-Play, Nikola Vranjković i Obojeni program na CON konferenciji 3
Foto: Promo

„Biće ovo malo drugačiji koncert od onih koje smo svirali poslednjih godina u Novom Sadu iz prostog razloga što već dugo nismo svirali sedeći koncert. Sviraćemo više laganih pesama sa akustičnim gitarama i nekoliko pesama srednjeg tempa koje retko izvodimo. Nešto slično smo letos uradili u Beogradu na koncertu u Botaničkoj bašti“ – poručio je Vranjković novosadskoj publici.

Legendarni novosadski sastav Obojeni program nastupiće u petak 1. decembra u SKC Fabrika, zajedno sa sinjskom pank bluz rok četvorkom M.O.R.T.

E-Play, Nikola Vranjković i Obojeni program na CON konferenciji 4
Foto: Promo

Obojeni Program je bend koji postoji skoro četiri decenije i od prvog dana nametnuli su se kao sastav sa autentičnim muzičkim izrazom, a tu „autentičnost“ nije lako definisati. Kako sami kažu „svaka definicija gubitak je slobode“, a Obojeni Program svoju slobodu traži kroz energiju i strast, čistu ljubav i beskompromisni rokenrol.

E-Play, Nikola Vranjković i Obojeni program na CON konferenciji 5
Foto: Promo

Grupa M.O.R.T. nedavno je objavila spot za singl „Osoba A“ koji se nalazi na njihovom hvaljenom albumu „Samo Hrabro i bezveze!“. Četvrti singl s aktuelnog petog albuma nastavlja se na ranije objavljene „Mamuran“, „Imam sve“ i „Svijet se sužava“.

Ulaznice za muzički program CON konferencije dostupne su onlajn i putem prodajne mreže Gigs Tix, po ceni od 1200 dinara za nastup E-Play i Bunt Showcase, 1500 dinara za koncert Nikole Vrankovića i 1200 dinara za nastupe Obojenog programa i M.O.R.T.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari