Egzit: Evropska festivalska asocijacija pisala Vladi da sačuva manifestacije

Ostavite komentar


  1. E da kada je Egzit dobijao milione evra iz budzeta svake godine i ne prijavljujuci prihode onda je sve bilo super. Novosadska kulturna scena, umetnici i odlicni projekti nisu bili podrzani zbog ovog zderaca budzeta, prakticno grobara kulture u Vojvodini i posebno Novom Sadu koji od kulture ima samo manifestacije koje nicemu ne sluze osim da se masa zabavi. U celoj Vojvodini nije se stbotila ozbiljna filmska produkcija ili barem tv emisija, dokumentarnih filmova, programa za decu, to je istina.

    1. Vidi, možda ti umetnici o kojim pričaš stvaraju nešto što je tebi super. Lično mislim da je novosadska kulturna scena spala na lika iz Herceg-Novog čiji umetnički izraz pritom nije preterano originalan, ali okej, za naše pojmove je još i kreativan. Ali teško mi je da govorim o „problemu“ koji Exit pravi Novom Sadu kad pogledam koliko puta sam kreativcima širom sveta, jer od tog leba i ja živim, pokazao Exit i još bio iz fazona, oduševljen što itekako znaju za festival, čak neretko govore sa većim poštovanjem nego mi čobani ovde. Takođe sam provalio da ljudi u NS prilično vole da pljunu sve što imaju, a nemaju malo dobrih stvari, naprotiv, da sam u fazonu da je Beograd još i okej sredina za proroke u svom selu. U prevodu, pravićete Exit od blata, a sa vama i mi odavde. Peace

  2. Umesto da se pomognu manifestacije, skresana su dodatna sredstva iz budžeta za kulturu. Nigde veze sa mozgom…

  3. Podrška za naše festivale, narodu će trebati malo zabave i veselja nakon ovoga

  4. Švabo je to… Kada bismo se ugledali bar 20% na njihovu organizaciju gde bi nam kraj bio!

Ostavite komentar


Scena

TV Nova i u aprilu najgledanija komercijalna televizija u Srbiji 8

TV Nova i u aprilu najgledanija komercijalna televizija u Srbiji

Nakon izuzetnih rezultata gledanosti u martu, TV Nova nastavlja istim tempom! Podaci gledanosti za april pokazuju da Nova nastavlja da uživa ogromno poverenje gledalaca, te je prosečan šer od gotovo 13% i ovog meseca postavlja na mesto najgledanije komercijalne televizije u Srbiji, prema podacima TV Beat-a.

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.