Električni orgazam objavio live album sa koncerta iz Tvornice kulture: Zagreb nam je oduvek bio važan grad 1Foto: Wood

Snimak koncerta grupe Električni orgazam iz Tvornice kulture, sa koncerta održanog 26. novembra prošle godine, dostupan je na CD-u i Blu-ray-u.

Kako prenosi Glazba.hr, Croatia Records objavila je osmi live album grupe Električni orgazam, nekoliko meseci nakon produženog reizdanja njihovog albuma na vinilu, snimljenog uživo na kasetofonu u Varšavi 1981.

„En Vivo En La Fabrica“ je snimak koncerta održanog 26. novembra prošle godine u zagrebačka Tvornica kulture.

– Veoma nam je drago što smo posle toliko godina snimili live album u Zagrebu, koji je oduvek bio važan grad za Električni orgazam. Prvi koncert benda bio je u Beogradu, a drugi u Zagrebu, na tadašnjim Lapidarima, što dovoljno govori koliko nam je ovaj grad blizak. Drago nam je i što je naš legendarni album „Braća i sestre“ snimljen u Kulušiću, koji se nalazio na drugoj strani parka, na samo nekoliko minuta hoda od Fabrike. Koncert je bio zaista fantastičan, a posebno smo srećni što ovog puta uz audio, imamo i video objavljen na Blu-ray-u. Odsvirali smo sve najvažnije pesme iz opusa Električnog orgazma, tako da ovaj projekat slobodno možemo nazvati ‘Greatest hits uživo’. Poseban akcenat stavljen je na pesme sa albuma „Lišće prekriva Lisabon“, od kojih neke nismo svirali skoro 40 godina“, rekao je Srđan Gojković Gile.

Pored pesama „Pođimo”, „Alabama”, „Sam”, „Afrika”, „Butterfli” i „Dokolica” sa albuma „Lišće prekriva Lisabon“, Električni orgazam je izveo i čuvene pesme „Zlatni pagagaj”, „ Konobar“, „Igra rokenrol cela Jugoslavija“ i „Ne postojim“, koje su ih svrstale među centralne ličnosti novog talasa. Sjajan vizuelni dizajn dvostrukog CD i Blu-ray izdanja Električni orgazam izdanja potpisuje Darko Kujundžić, dok iza miksa i masteringa stoji Goran Martinac iz studija Croatia Records.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari