Ser Elton Džon (64) je odao počast svoj pijanističkom idolu Leonu Raselu na otvaranju 10. Trajbeka filmskog festivala u Njujorku. On je održao besplatan koncert na otvorenom, a potom je usledilo i prikazivanje dokumentarca o snimanju njegovog albuma „The Union“. Britanski pevač je izveo šest svojih pesama, na jubilarnom festivalu koji će trajati do 10. maja.

Inače, sam film prikazuje kako su Džon i Rasel ponovo počeli da sarađuju, pošto nisu pričali 38 godina. Reč je, inače, o prošlogodišnjem albumu Eltona Džona koji je debitovao na trećem mestu Bilbord 100 liste. „The Union“ je jedan od 15 filmova sa muzičkim temama koji će biti prikazani na Trajbeki. Pored ovog tu su i priče o grupi Kings of Leon, rokeru Oziju Ozbornu i južnoafričkoj pevačici Mirijam Makebi.

Osim toga, na Trajbeka festivalu sinoć je održana američka premijera višestruko nagrađenog domaćeg dokumentarnog filma „Cinema Komunisto“, mlade beogradske rediteljke Mile Turajlić. Posle uspešno započetog festivalskog života u Evropi i osvojenih nagrada na festivalima u Trstu, na Kipru i nedavno u Rio de Žaneiru, film je premijerno prikazan u takmičarskoj konkurenciji ovog prestižnog filmskog festivala, čiji je osnivač Robert de Niro. Posle Njujorka film biće prikazan na Međunarodnom festivalu u San Francisku, i najzad, u Torontu, na najznačajnijem svetskom festivalu dokumentarnog filma – Hot Docs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari