Od 9. do 12. avgusta u gradu koji nosi titulu najrokerskijeg na području nekadašnje Jugoslavije, Zaječaru, održaće se nadaleko poznata Gitarijada, koja je tokom prethodnih 45 izdanja bila odskočna daska mnogim bendovima. Muzički program Gitarijade održaće se na dve pozornice: World Music Stage i Rock Stage. Pravo letnje zagrevanje doneće nastupi bendova Dubioza kolektiv, LET 3, Eyesburn, dok će pored dobro poznatih zvuka Bajage i instruktora i igranke uz Ortodox Kelts, osveženje doneti nastup Hladnog piva i Obojenog programa.

Na ceremoniji svečanog otvaranja 46. Gitarijade, gradonačelnik Zaječara gospodin Boško Ničić uručiće ključeve grada prvom „rockonačelniku“ Zaječara, legendi sprske rock muzike Bori Đorđeviću.

Ovogodišnji novitet je bina na kasno antičkom lokalitetu Carske palate Felix Romuliana u blizini Zaječara, na kojoj će biti prikazan dokumentarni film o legendarnoj zaječarskoj rock grupi Zlatni prsti. Autor filma Marko Grujić, inače rođeni Zaječarac koji živi i studira u Americi, kazao je da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo da premijerno prikaže svoj film „Tačno u centar“ u svom rodnom gradu. Nakon projekcije filma, posle više od 25 godina, prisutna publika će imati priliku da ponovo čuje neke od najpoznatijih numera legendarne zaječarske rock grupe Zlatni prsti.

U okviru pratećeg programa biće otvoren 8. Međunarodni salon rock fotografije. Na konkurs je pristiglo nešto više od 4.000 fotografija, od 500 autora iz 56 zemalja. Izbor najboljih fotografija biće izložen na gradskom trgu. Posetioci će moći da prisustvuju i promociji knjige pesama „Vodič kroz snove“ i novog CD izdanja „Daljina, dim i prašina“, Momčila Bajagića Bajage.

Moto klub Triumph najavio je Super moto trku, koja će biti održana u subotu na zaječarskom vašarištu. Pored moto trke, moto klub Triumph će kao i svake prethodne godine održati defile ulicama grada. Ulaz na sve programe 46. Zaječarske gitarijade je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari