Dva dana Parnog valjka u krcatoj Beogradskoj areni izgleda nisu bila dovoljna za fanove hrvatskog benda, pa je ova grupa odlučila da zakaže i koncert u Novom Sadu (hala SPENS, 17. decembar). Menadžment Parnog valjka tvrdi da su presudan uticaj na grupu da zakaže koncert u glavnom gradu Vojvodine imali pozivi preko društvenih mreža, poput Fejsbuka.

 – Mi ne možemo zaustaviti Parni valjak jer su to ljudi koji nas nose, koji pjevaju sa nama, koji nam nisu dali da se zaustavimo svih ovih godina. Poslije onakvih emocija u Beogradu mi još uvijek nismo došli sebi, a već nas zove nova scena, nova publika, Novi Sad – naveli su u poruci iz Zagreba osnivač benda i gitarista Husein Hasanefendić Hus i pevač Aki Rahimovski.

Članovi Parnog valjka obećavaju i to da će koncert u Novom Sadu biti identičan nastupima u Beogradu. To znači da bi Novosađani trebalo da uživaju u tročasovnom muzičkom i scenskom spektaklu. Koncert u Areni pokazao je da ovdašnja publika ne pravi pitanje da li se radi o pesmama novijeg ili starijeg datuma, jer se uprkos odsustvu grupe sa prostora Srbije, koje je trajalo duže od dve decenije, muzika Parnog valjka i te kako slušana godinama unazad. Hrvatska grupa u Novi Sad dolazi u okviru turneje „Nakon svih ovih godina“, na kojoj promoviše istoimeni singl (novi album trebalo bi da bude objavljen do Nove godine). Na ovoj turneji do sada su održali 16 koncerata, a slušalo ih je preko 120.000 ljudi, od čega čak 32.000 na dva koncerta u Beogradskoj areni. Bend je u karijeri koja traje već 35 godina objavio 16 studijskih, šest koncertnih i pet kompilacijskih albuma, tako da nema sumnje da će se svaki posetilac koncerta osetiti uskraćenim za neku pesmu jer bi nastup koji uključuje većinu hitova morao da traje znatno duže od tri sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari