Fredi Merkjuri - Svjetla i sjene pozornice: Strip o životu legendarnog frontmena grupe Queen 1Fredi Merkjuri; Foto: PrintScreen/YouTube.com/artem troicky

Rockmark iz Zagreba objavio je na hrvatskom jeziku strip Fredi Merkjuri – Svjetla i sjene pozornice, koji na skoro 130 stranica u devet poglavlja govori o životu legendarnog frontmena grupe Queen.

„Svako poglavlje pruža intiman uvid u različite aspekte života neumornog umetnika, od njegovog detinjstva i formiranja do statusa svetske rok zvezde. Pored detalja o njegovim prvim nastupima, njegovoj ljubavi prema Japanu i saradnji sa Monserat Kabalje, strip pokriva i Fredijevu konfrontaciju sa mrakom na strani slave“, ističe se u najavi te jedinstvene biografije u stripu, a prenosi Index.hr.

Izdanje koje su napisali Tres Dean i Camilla Zhang, prodire duboko u lik Faroha Bulsara (Fredi Merkjuri) sa Zanzibara, oslikavajući njegov životni put, situacije na sceni i van nje koje su ga oblikovale u umetnika kojeg pamtimo.

Strip inspirisan njegovim životom

Strip je inspirisan njegovim životom, ali i njegovim rečima, pa se ističe jedan od najupečatljivijih citata „Mislio sam u sebi… Pa, neću biti rok zvezda, biću legenda“. Taj citat najbolje opisuje jednog od najvećih svetskih izvođača Fredija Merkjurija, koji je tokom svoje karijere bio pevač, tekstopisac i producent, umetnik koji je redefinisao značenje pop kulture.

Fredi Merkjuri je imao jedinstven osećaj za stil i harizmu koji je privlačio ljude, bio je poznat po zanimljivim kostimima i umeću da očara publiku svojim energičnim nastupima, što su vizuelno preneli ilustratori Kajla Aiko, Safija Zerougi, Ejms Liu, Robin Ričardson i Tami Vang, primećuje se u saopštenju.

Stripove o bendovima The Doors, Judas Priest i Motley Crue već je objavio Rockmark, prva hrvatska muzička knjižara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari