Iako grupa AC/DC već 30 godina uspešno opstaje bez tragično preminulog pevača Bona Skota, fanovi ovog kultnog australijskog benda nisu zaboravili na onih posebno „zlatnih“ šest godina (od 1974. do 1980), kada je nastao planetarni hit i simbol grupe „It’s a Long Way to the Top (If You Wanna Rock ‘n’ Roll)“, koji je zajedno sa braćom Malkomom i Angusom Jangom napisao upravo Bon Skot. Godišnjicu njegove smrti (19. februar 1980, imao je 33 godine) fanovi AC/DC obeležiće danas u Pertu zajedno sa ostalim članovima legendarnog rok benda.

– Ne želimo da ovaj događaj bude morbidan. Nervira nas kada ljudi godišnjice uviju u patetiku i tako izgube dostojanstvo. Njegova dva nećaka i brat biće danas u Pertu. Raduje nas što ga fanovi AC/DC i dalje uvažavaju. Bon je u stvari i dalje deo ovog benda i deo svakog od nas – izjavio je pevač grupe Brajan Džonson, kojeg je na neki način upravo Bon Skot preporučio za naslednika.

Kada je Bon Skot preminuo članove benda su razmišljali da odustanu od daljeg bavljenja muzikom. Ipak nastavili su jer bi Bon „to sigurno želeo“. Za novog pevača je bilo mnogo kandidata, a izabran je Brajan Džonson, jer je Skot često isticao da je on veoma talentovan i da poseduje izvanredan glas. Sa novim vokalom, počela je druga era grupe, nazvana naravno „Era Brajana Džonsona“.

Nestao svedok kobne noći

Bon Skot je preminuo nakon noći u kojoj je konzumirao preveliku količinu alkohola. Ostavljen je u automobilu Alistaira Kineara sve do narednog jutra kada ga je Kinear prebacio u bolnicu shvativši da Bon ne reaguje. Proglašen je mrtvim odmah po dolasku u londonsku bolnicu, a zvanični uzrok smrti je trovanje alkoholom i smrt nesrećnim slučajem. Sada, 30 godina posle kobne noći Alistair Kinear vodi se kao nesto pošto svojom jahtom nije uspeo po planu da stigne do obale Španije, prema kojoj je krenuo još u julu 2006.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari